LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - BERETTYÓÚJFALU 2023. 10. 11.

Társaságunk Északkelet-Magyarországon jelenleg 5 vármegyében vesz részt a víziközmű-szolgáltatásban, célul kitűzve a minőségi feladatellátást.

Berettyóújfalu Város víziközmű-rendszerének tulajdonosa az Önkormányzat, a szolgáltatói feladatokat Társaságunk 2023. január 1-jétől vette át.

A több évtizede épült hálózat, valamint a nyersvizet biztosító kutak termelési kapacitása és minősége az elmúlt időszakban jelentősen leromlott, melynek ellensúlyozására az Önkormányzat pályázatot nyújtott be az alkalmazott víztisztítási technológia felújítására, illetve új kutak biztosítására.

A projekt előrehaladása során már benyújtásra került a hálózatra termelési engedélykérelem, jelenleg a szükséges próbaüzem zajlik. Ezt követően, a hatósági engedélyek birtokában el tud kezdődni az ivóvízbiztosítás a megfelelő minőségű, szűrt, tisztított vízzel.

Az Önkormányzattal és a kivitelezővel folyamatosan együttműködve Társaságunk mindent megtesz az átmeneti időszakban lokálisan jelentkező vízminőségi problémák mihamarabbi, szakszerű megoldásáért. Az évtizedek alatt lerakódott vas- és mangántartalom miatt előforduló elszíneződési problémák esztétikai jellegűek, egészségre nem ártalmasak.

Társaságunk 24 órában működő Központi Diszpécserszolgálatához befutó hibabejelentéseket szakembereink minden esetben haladéktalanul kivizsgálják és végrehajtják a szükséges intézkedéseket, egyelőre lokális hálózatmosatásokat.

Akkreditált laboratóriumainkban a jogszabályoknak, a hatósági előírásoknak, valamint a vízbiztonsági követelményeknek megfelelően folyamatos, ütemezett mintavétellel monitorozzuk a hálózati és a technológiai víz minőségét. Az illetékes hatóságokkal egyeztetett és az általuk jóváhagyott gyakoriságban végzett ellenőrzéseink mérési adatait rendszeresen megküldjük az érintett ellenőrző szerveknek.

A jelenlegi helyzetről, illetve a továbbiakban várható feladatokról (pl. szisztematikus hálózatmosatás a tisztított vízzel, stb.) és azok esetleges hatásairól tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat!

Ezúton is köszönjük a Lakosság projektmegvalósítás során tanúsított türelmét és az Önkormányzat együttműködését! Az átmeneti időszakban jelentkező esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk, bízunk benne, hogy a sikeres próbaüzemet követően elégedettek lesznek a szolgáltatásainkkal.

Tisztelettel: ÉRV Zrt.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok