LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - AZ IVÓVÍZMÉRŐK TAVASZI ELLENŐRZÉSE

Ellenőrizze tavasszal is az ivóvízmérőjét és az ivóvízmérő-aknáját!

Nemcsak a tél beköszöntével, hanem ilyenkor, a tavasz kezdetekor is érdemes ellenőrizni az ivóvízmérőt. A házi ivóvízhálózat részét képező ivóvízmérő-akna tisztán tartásáról és az ivóvízmérő épségének megőrzéséről a Felhasználó köteles gondoskodni. Érdemes megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy elkerülhetőek legyenek az ivóvízmérő-meghibásodás helyreállításának, illetve a vízelfolyás miatt jelentkező magasabb vízdíjszámlának a költségei.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság szakembereinek javaslata alapján a tartós fagyok elmúltával célszerű megvizsgálni az ivóvízmérő-akna állapotát, különösen a hétvégi házakban. Az akna alapos kiszellőztetésével az ivóvízmérő megóvható a korróziótól.

A kerti csapot csak akkor ajánlatos üzembe helyezni, amikor már nem várhatóak fagyos éjszakák, ugyanis a hideg jelentősen károsíthatja a szerkezetet.

Az ÉRV. Zrt. munkatársai gyors és egyszerű megoldást javasolnak az állapotellenőrzésre és a hálózat tesztelésére: a Felhasználók zárják el gondosan valamennyi vízvételi hely kifolyószerelvényét és nézzék meg az ivóvízmérőt. Ha a legkisebb csillagkerék ennek ellenére pörög, akkor valahol szivárgás lehet a hálózaton, ezért érdemes szakemberrel átnézetni a rendszert.

Ha a szokásosnál nagyobb fogyasztást jelez az ivóvízmérő, akkor is meghibásodás feltételezhető a hálózaton, ebben az esetben is szükséges a baj forrásának felkutatása, és a hibás szerelvény vagy vezeték megjavíttatása.

Probléma esetén forduljon a nap 24 órájában működő Központi Diszpécserszolgálat munkatársaihoz a + (80) 22-42-42; + (48) 81-42-42 telefonszámokon! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.

Tavasszal is ellenőrizze az ivóvízmérő állapotát, az ellátásbiztonság fenntartása érdekében a szerkezet rendeltetésszerű működtetése a közös érdekünk!

Köszönjük az együttműködését! Tisztelettel: ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok