VIZES ÉLMÉNYNAP A LÁZBÉRCI TANÖSVÉNY FELAVATÁSÁVAL

VÍZ VILÁGNAPJA 2023
Változtass most!

Az ÉRV. Zrt. a két évvel ezelőtt indított komplex szemléletformáló programsorozat keretében nem csak együtt gondolkodásra, de folyamatos, közös tevékenységekre is buzdít, többek között a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelme érdekében.

A 136 275 000 Ft, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-00024 „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű program során a szolgáltató nagyvállalat ezúttal az idei Víz Világnapjához csatlakozva kívánja felhívni a lakosság figyelmét az édesvízkincs megóvásának fontosságára.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. célja, hogy a lakosság figyelmét ráirányítsa arra, hogy a vízkincs megőrzésében mindannyiunkra egyénenként is komoly felelősség hárul, és a fenntarthatóság érdekében, az eddigieknél is hatékonyabban össze kell fogni a szolgáltatónak és a felhasználóknak.

ÉLMÉNYNAP A LÁZBÉRCI VÍZTÁROZÓNÁL

A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében is szolgáltató ÉRV. Zrt. a projekthez kapcsolódóan, ebben az évben alkotói pályázatot hirdetett. A felhíváson részt vettek az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai, vízbázis- és környezetvédelem témakörében. A pályázatra kisfilmmel jelentkező, csaknem száz 15-18 év közötti fiatal meghívást kapott az ÉRV. Zrt. idei Víz Világnapi rendezvényére, melyet 2023. március 24-én, a Lázbérci víztározónál rendeztek meg.

Az eseményen, a színes és tartalmas edukációs program mellett, a fiatalok működés közben is megtekinthették a „vízgyárat”, és az élő ivóvízbázist, a Lázbérci víztározót. A rendezvény keretén belül átadták az öt állomásból álló tanösvényt is, melyet az ÉRV. Zrt. szintén a szemléletformáló projekt keretében alakított ki a Lázbérci víztározó gátja közelében.

A Tiszta víz titka elnevezésű projektről részletes tájékoztatás a www.ervzrt.hu oldalon található.

További tájékoztatás kérhető:

ÉRV. ZRT. KOMMUNIKÁCIÓS ÉS PR IRODA
kommunikacio@ervzrt.hu

Kapcsolódó dokumentumok