VÍZ VILÁGNAPI KÖZPONTI ÜNNEPSÉG BUDAPESTEN

Minden év március 22-én a szokottnál is nagyobb figyelem irányul a vízre, létfontosságú természeti kincsünkre. Az idei világnapon kiemelt hangsúlyt kapott a víz és a városok kapcsolata. Míg a fejlődő országokban élő városi lakosság 27 százalékának nem jut vezetékes ivóvíz, és a világon minden negyedik városlakónak nélkülöznie kell a megfelelő ellátást biztosító víziközmű-rendszert, addig hazánk mutatói megfelelnek az európai átlagnak.

Társaságunk menedzsmentje fontosnak tartja, hogy évről évre megünnepeljük a Víz világnapját –ugyanakkor a cég nemcsak az ünnepnapon fordít különös figyelmet a Föld vízkincsének védelmére.

 Ahhoz ugyanis, hogy a víz valóban kincs legyen, és ne ár- vagy belvízként pusztítsa értékeinket, átgondolt tervezésre, képzett szakemberekre, szorgalmas munkáskezekre, jól működő hivatalokra, vízügyi igazgatóságokra, karbantartott csatornákra, zsilipekre, gátakra, árvíztározókra van szükség.

Ugyanakkor elengedhetetlen az összefogás, a mindennapi szokások megváltoztatása is. A tudatos vízhasználattal, az ésszerű takarékossággal mindenki hozzájárulhat pótolhatatlan természeti értékékeink megóvásához.

Magyar Víziközmű Szövetség a Víz világnapja alkalmából az idei évben is központi ünnepséget rendezett Budapesten, melyen Társaságunk is képviseltette magát.

A Balassi Intézet Színháztermében, 2011. március 18-án megrendezett jelentős esemény nemcsak a víz ünnepéről szólt, hanem a víziközmű-szolgáltatás területén példaértékű eredményt elérő kollégák elismeréséről is.

 Társaságunk munkavállalója, Hudák József úr, a Keleti Szennyvíztisztítási Divízióvezetője is a kitüntetettek között volt: a Magyar Víziközmű Szövetség Emlékplakettjét, valamint az ágazatban és a Magyar Víziközmű Szövetségben végzett odaadó és eredményes tevékenységének elismeréséért járó Oklevelet vehette át.

 Az országos elismeréshez gratulálunk kollégánknak; az ÉRV ZRt. menedzsmentje és valamennyi munkavállalója nevében kívánjuk, hogy jó egészségben, további szakmai sikereket elérve öregbítse cégünk hírnevét.