VÍZ VILÁGNAP - DIÁKOKKAL A VÍZ VÉDELMÉÉRT

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság a minőségi víziközmű-szolgáltatás, a kiváló minőségű ivóvíz termelése, valamint a szennyvizek elvezetése, tisztítása mellett különös figyelmet fordít a környezet védelmére, a felnövekvő nemzedék vízbázisvédelemmel, víztakarékossággal kapcsolatos ismereteinek gazdagítására, illetve aktivitásuk ösztönzésére.

A cégnél már több évre visszanyúló hagyomány, hogy a szolgáltatási terület középiskolái számára víz tematikában meghirdetett játékos versenyek keretén belül emlékeznek meg a Víz világnapjáról. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a vállalat idén újabb programelemmel egészítette ki a korosztályt megcélzó tudásmegosztási tevékenységét, amelynek a VÍZSTAFÉTA nevet adta.

A cég munkatársai, a vízkincs védelmének fontosságát hangsúlyozva, 2013 novemberében közös gondolkodásra invitálták a középiskolás diákokat; rendhagyó tanórák keretében tartva számukra interaktív, figyelemfelkeltő tájékoztatást az adott témában. 

A kezdeményezés során hat középiskola diákjai hallgathatták meg az ÉRV ZRt. szakembereinek tanácsait és útmutatását arról, hogyan takarékoskodhatnak a vízzel, miként vigyázhatnak rá a mindennapok során. Az előadók felhívták a tanulók figyelmét arra, milyen veszélyek fenyegetik a vízkészleteket, és mit tehetnek azért, hogy környezettudatos életmóddal és egy kis figyelemmel segítsék annak fenntartását. A cég szakértői felkeresték a középiskolás diákokat Ózdon, Edelényben és Tiszaújvárosban, emellett tartottak előadást Mezőkövesden, Pásztón és Salgótarjánban is.

A program folytatásaként, a Víz világnapja apropóján 2014. 03. 25-én Kazincbarcikára érkezett Ózd, Sárospatak, Edelény, valamint Kazincbarcika város több középiskolájának versengő csapata, hogy ismét kreatív és interaktív feladatok során mérjék össze tudásukat a víz témájában.

A diákok és kísérő pedagógusaik ellátogattak a vízmű II-es telepére, ahol játékos formában a víziközmű-szolgáltatás műszaki hátterével ismerkedhettek meg, rövid üzemlátogatás erejéig bepillantást nyerhettek a szennyvíztisztító telep munkájába, illetve szakember kíséretével a cég központjában található akkreditált laboratóriumban zajló folyamatokat is megtekinthették.

Az ÉRV menedzsmentje és kollektívája bízik abban, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően, az oktatási intézményekkel és diákjaival megkezdett párbeszéd nem ér véget a kampánnyal, illetve nem szűkül le kizárólag a minden évben megrendezésre kerülő Víz világnapjára. A cégvezetés reményét fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy az együttműködés alapjainak lerakása, a vízkincs védelme érdekében, hosszú távra megalapozza a partnerséget.