VISSZAÁLLT A VÍZSZOLGÁLTATÁS BÜKKSZÉKEN

A június 27-ei felhőszakadás miatt előállt havária-helyzetet követően 2006. július 15-től visszaállt a vízszolgáltatás normális rendje Bükkszéken.

Mint köztudott 2006. június 27-én este a Bükkszék község ivóvíz-ellátását biztosító kútcsoportot nagymennyiségű felszíni víz öntötte el.

A káreseményt követően, a helyzet gyors felmérése után Társaságunk leállította a kutakat, és egyidejű vízkorlátozás mellett haladéktalanul intézkedést tettünk a vízellátás biztosítása érdekében.

A település ivóvíz-ellátását június 28-tól részben lajtos-kocsis ellátással (5m3-es 1db, 4x1m3-es, és 2db 1m3-es), részben (június 29-étől) a Fővárosi Vízművek üzemeltetésében lévő ivóvíz zacskózó gépsor segítségével oldottuk meg.

A víztermelő kutakat többször fertőtlenítettük, a kútaknákkal együtt. Ezen túlmenően elvégeztük a teljes községi hálózat mosatását, fertőtlenítését. Akkreditált laboratóriumunk, illetve az illetékes ÁNTSZ folyamatosan vett vízmintákat mind a kutakból, mind a hálózatról.

Siroki vízművünkből a bükkszéki 50 m3-es medencébe minden nap 6-22 óra között 30 m3-es bérelt tartálykocsival szállítottuk az ivóvizet. Július 2-ától pedig a megnövekedett vízfogyasztás miatt még egy 20 m3-es tartálykocsival is rá kellett segíteni a vízellátás biztosítására.

A megtett intézkedések következményeként július 15-től helyreállt a vízszolgáltatás rendje és a vízkorlátozás megszűntetésre került Bükkszéken.