VÉRREL IS SEGÍTSÜNK!

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. az ivóvíz biztosításán túl rendszeres társasági véradások szervezésével is hozzájárul az életminőség javításához és az egészség védelméhez. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat területileg illetékes munkatársaival együttműködve a cég december első hetében Kazincbarcikán és Salgótarjánban zárta idei véradássorozatát.

Az ÉRV elkötelezett a társadalmi ügyek iránt, amelyek között fontos szerepet játszik a magyarországi egészségügyi szektor kiemelt szereplőivel megvalósított szoros és széles együttműködés. Ennek keretében évente többször is véradást szerveznek a szolgáltatási területen, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében. Az idei utolsó két társasági véradásra, fokozott biztonsági óvintézkedések betartása mellett december 2-án Kazincbarcikán és december 3-án Salgótarjánban került sor.

Az idei esztendőben még nagyobb szükség mutatkozik egymás segítésére és támogatására. A koronavírus okozta helyzetben még fontosabb a társadalom szereplőinek érdemi összefogása, annak érdekében, hogy közös erővel kerekedjünk felül a járványon. Elemi kérdés, hogy a kórházak megfelelő mennyiségű vérrel rendelkezzenek.

Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató, több mint 1150 főt foglalkoztató vállalata a „Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez” gondolat jegyében szervezi a véradásokat. Az események célja az összefogás, a segíteni akarás és a kollektív „jóérzés-tudat” erősítése.   A vállalat a nagyszabású munkatársi véradással tevőlegesen is fel kívánja hívni a figyelmet a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára.

Ez a tevékenység már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel száz alkalommal vért adó munkavállalót, de a fiatalabb generáció tagjai is szívesen csatlakoznak az eseménysorozathoz. Eddigi tevékenységéért a vállalat tavaly kiérdemelte a „Véradóbarát Munkahely” címet, mely további önzetlen segítségnyújtásra ösztönzi a céget, jó példát adva másoknak is.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. arra törekszik, hogy a 2021-ben kezdődő új, a vállalat CSR-tevékenységét továbberősítő szemléletformáló kampánya során a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai közreműködésével, valamint további partnerekkel még szorosabb együttműködésben folytassa a fontos humanitárius, érzékenyítő, edukatív események szervezését.

Az ÉRV. Zrt., az ünnepek közeledtével az egészségügyet és a gyógyítást segítő munkavállalóinak példáján keresztül is szeretné felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy segíteni nemes ügy. Nem csak annak jóérzés, aki kapja, hanem annak is, aki adja.

Kazincbarcika, 2020. december 4.                                                                    ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok