Véradóbarát Munkahely kitüntetést kapott az ÉRV. Zrt.

A legelhivatottabb segítők között köszöntötték az ÉRV. Zrt.-t a Véradók Napján

Véradók Napja alkalmából idén összesen hatvankilencen vehettek át elismerést a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által az emléknapra szervezett központi díjátadón, a Gerbeaud Kávéházban november 27-én.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27. a Véradók Napja, ugyanis 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesültek elismerésben.

Idén a „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékérem kitüntetést tizenheten érdemelték ki, az elmúlt évben végzett kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért, 19 munkahely, közöttük az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. pedig a Véradóbarát Munkahely kitüntetésben részesült. Erre a díjra azok a cégek és szervezetek jogosultak, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak, és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás e formájában. 

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez.”

Ez volt a szlogenje az elmúlt időszakban szervezett, ÉRV. Zrt. teljes szolgáltatási területét érintő társasági humanitárius összefogásnak.

A legrászorultabbak megsegítésén 1881 óta tevékenykedő Magyar Vöröskereszt és a több mint 1100 főt foglalkoztató, Észak-Magyarország egyik legmeghatározóbb közszolgáltató vállalata, az ÉRV. Zrt. számos közös, segítő programot szervezett a közelmúltban. Az aktivitások Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében zajlottak. A térségben élő lakosok a helyi sajtón keresztül is tájékoztatást kaptak a nagyszabású dolgozói adománygyűjtésekről, valamint az alkalmanként ötven önkéntest is meghaladó véradásokról. Az események célja - a szervezett segítségnyújtáson túl - az összefogás erejében rejlő hatékonyság bemutatása, a segíteni akarás és kollektív „jóérzés tudat” erősítése volt. Ezeken a területeken a nagyvállalat megállapodásban is rögzítette a folyamatos, tevőleges kapcsolattartást a Vöröskereszt megyei szervezeteivel.

ÉRV. Zrt. az egészségügyet és a gyógyítást segítő munkavállalóinak példáján keresztül is szeretné felhívni a közvetlen családtagok, tágabb értelemben pedig a társadalom figyelmét arra, hogy segíteni nemes ügy. Nem csak annak jóérzés, aki kapja, hanem annak is, aki adja, adhatja!

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. a későbbiekben is arra törekszik, hogy további humanitárius események szervezésével a jövőben is erősítse a Társaság CSR-tevékenységét.

 

Kapcsolódó dokumentumok