Tájékoztatás - Lázbérci víztározó és vízmű

Az utóbbi napok extrém időjárása miatt rendkívül nagy mennyiségű eső hullott a Lázbérci víztározó vízgyűjtő területére.

Tisztelt Felhasználóink!

Társaságunk ezúton nyújt tájékoztatást arról, hogy Kollégáink a probléma hatékony kezelésével a szélsőséges időjárási viszonyok között is mindent megtesznek a megfelelő működés biztosítása érdekében.

Az ilyen esetekben tervszerűen alkalmazott szakszerű előkészületi munkálatok során, a víztározó vízszintjének megfelelő szinten tartása érdekében a korábbi napokban a Bán-patakba a megszokottnál nagyobb mennyiségű víz került, amelynek elfolyása biztosított volt.

A tegnapi napon megnövekedett beérkező vízmennyiség normál üzemmódban már a víztározó vészárapasztó műtárgyán keresztül is távozik, így az előző napokhoz képest még nagyobb vízmennyiség folyik le. A megnövekedett vízmennyiség problémamentes levonulása a patakmeder sajátosságaitól is függ. Nem várt esetben egy-egy területen okozhat helyi problémát. Amennyiben ez így lenne, kérjük értesítsék az illetékes Önkormányzatokat.

Társaságunk az időjárási körülmények okozta helyzetről, valamint a szükségessé vált, megtett intézkedésekről a Hatóságokat és az érintett Önkormányzatokat értesítette, és továbbra is gondoskodik a Lázbérci víztározó és Üzem megfelelő és biztonságos működéséről. A Lázbérci Üzemből jelenleg kibocsátott víz minősége minden előírásnak megfelel, az nyugodtan fogyasztható.

Tisztelettel: ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok