TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Fogyasztók! Az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Abasár település vízellátását biztosító kutakban a vizsgálatok során szerves mikroszennyező anyag jelenlétét mutattuk ki.

Ezen anyagok koncentrációja meghaladja a vonatkozó rendeletben foglalt határértéket. Tájékoztatásunk alapján a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete a településen a vezetékes vízellátás szüneteltetését és az átmeneti vízellátás  (lajtoskocsival és egyéb módon) biztosítását rendelte el határozatlan időre.

Az eset kivizsgálására és a helyzet mielőbbi megoldására a Heves Megyei Védelmi Bizottság Részleges Operatív Törzset hozott létre.

Az ivóvíz ellátásról és a használati víz biztosításáról a vonatkozó jogszabályok szerint az önkormányzat fog gondoskodni az illetékes szervek bevonásával. A víz vételezési helyeket az önkormányzat az alábbi pontokban határozza meg Abasár területén:

  • Lakótelep mögötti parkoló
  • Polgármesteri Hivatal
  • Aba Sámuel Általános Iskola udvara
  • Pusztaparlagi kereszt előtti tér 

A vonatkozó jogszabály szerint lakosonként maximálisan 30 liter /fő/nap víz vehető igénybe.

További információ kérhető az Abasári Polgármesteri Hivataltól az alábbi telefonszámokon: 

37/560 400, 70/313 6456

A témában az önkormányzat 2013. október 8-án 18:00 órakor az Aba Sámuel Általános Iskola tornatermében lakossági fórumot tart.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

Eger, 2013. október 7.

Tisztelettel:

 

Ritter Géza s.k.

vezérigazgató