OLTSA SZOMJÁT CSAPVÍZZEL!

Napjainkban a vízfogyasztási szokások megváltozásával párhuzamosan a mennyiségi tényezők mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a vízminőségi szempontok is.

Az ÉRV. Zrt. által szolgáltatott ivóvizek optimális arányban tartalmazzák a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket, és szigorú szabályok alapján kontrolláljuk a minőséget, így bátran ajánljuk a fogyasztását.

A csapvíz az egyik legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer. Akkreditált laboratóriumunkban a jogszabályoknak, a hatósági előírásoknak, valamint a vízbiztonsági követelményeknek megfelelően folyamatos, ütemezett mintavétellel monitorozzuk a hálózatba táplált víz minőségét. Az illetékes hatóságokkal egyeztetett és az általuk jóváhagyott gyakoriságban végzett ellenőrzéseink mérési adatait rendszeresen megküldjük az érintett ellenőrző szerveknek.

Az általunk szolgáltatott csapvíz tartalmaz kalciumot, mely nélkülözhetetlen a fogaink és csontjaink fejlődéséhez, az ideg- és izomműködéshez, valamint a normális véralvadáshoz. Fellelhető benne vas, mely létfontosságú alkotóeleme az oxigénellátást biztosító hemoglobinnak, és fontos szerepet játszik az idegrendszerünk megfelelő működésében. Található benne mangán, mely elsősorban a véralvadásunkban és csontképzésünkben játszik szerepet, így segít mérsékelni a csonttömegvesztést. Tartalmaz krómot, mely aktív szerepet játszik a szervezetünk szénhidrát-anyagcseréjében, a cukorháztartás szabályozásában. Előfordul benne kálium, melynek meghatározó szerepe van a só- és vízháztartásban, a normális szívritmusunk fenntartásában, az ideg- és izomműködésünkben. Tartalmaz nátriumot, mely részt vesz a szervezetünk só- és vízháztartásának valamint a normális ingerület-átvitel fenntartásában. Fellelhető benne magnézium, melynek pótolhatatlan szerepe van az ideg- és izomműködésünkben, valamint a csont- és fogképződésünkben. Található benne fluorid, mely a fogzománcunk és a csontjaink felépítésében, valamint a fogszuvasodás megelőzésében játszik szerepet szervezetünkben.

A csapvíz egészséges és mindenki számára elérhető élelmiszer, fogyasztása nemcsak egészséges, de környezettudatos is. Váljék kedves egészségére!

Kapcsolódó dokumentumok