NEMZETI MINŐSÉGI DÍJ ELISMERÉST KAPOTT AZ ÉRV ZRT.

Társaságunk működési kiválóságának elismeréseként, a Miniszterelnök úr Nemzeti Minőségi Díjat adományozott az ÉRV ZRt.-nek, melynek átadására 2008. június 5-én a Parlament impozáns épületében került sor.

A rendezvényt Kiss Péter kancelláriaminiszter úr nyitotta meg, aki először a Nemzeti Minőségi Díj, már több mint tíz éves történetét ismertette, és hangsúlyozta annak szerepét a magyar gazdaság és kultúra fejlődésében.

Ezt követően kategóriánként tájékoztatta a jelenlevőket a nyertes vállalatok (köztük Társaságunk) működési sajátosságairól, kiemelkedő eredményeiről. A meghívottak között voltak a nagy hazai cégek első számú vezetői és neves minőségügyi szakemberek, akik mind hallhatták, hogy Társaságunk milyen kimagasló eredményeket ért el, és mennyit tesz a kiváló működés biztosítása érdekében.

A Nemzeti Minőségi Díjakat, melyeket ebben az évben a Herendi Porcelánmanufaktúra készített, Kiss Péter kancelláriaminiszter adta át a társaságok első számú vezetőinek, a Parlament Felsőházi termében. 

A rendezvényen 14 szervezet és gazdasági vállalkozás, valamint két egyéni díjazottvehetett át különböző elismeréseket: Nemzeti Minőségi Díjakat, Elismerés a Kiválóságért, Elkötelezettség a Kiválóságért európai elismeréseket, valamint a Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete díjat.

Nemzeti Minőségi Díj elismerésben részesült cégek:
-          Kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában:

Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

-          Nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában:

Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.

-          Közszolgáltatói szervezet kategóriában:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat
Jósa András Oktató Kórház

A Recognised for Exellence (Elismerés a kiválóságért) díjakat Sugár András, a T-Mobil korábbi vezérigazgatója, a díjbizottság elnöke adta át a nyerteseknek.

Nagy megtiszteltetés és eredmény, hogy Társaságunkat 15 vezető Kolléga képviselhette a díjátadó ünnepségen.

A díjátadási ceremóniát követően mind a sajtó képviselői, mind a meghívott vendégek gratuláltak Társaságunk vezetőinek, és kötetlen beszélgetés formájában szó esett az elért eredményekről és a jövőbeni tervekről.

A Nemzeti Minőségi Díjat 1996-ban alapította az akkori Miniszterelnök az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Európai Kiválóság Díjának mintájára. Az alapítványt vállalkozások hozták létre 1988-ban az Európai Bizottság védnöksége mellett azzal a céllal, hogy növeljék az európai gazdálkodó szervezetek versenyképességét. Az EFQM által kidolgozott modellt - amelyet az üzleti kiválóság modelljének is neveznek - több mint 30 ország vette át. 

Az évente kiosztott díj nemcsak a terméket, vagy a szolgáltatást értékeli, hanem a teljes szervezet munkáját, amelyet a minél kiválóbb működés elérése érdekében fejtett ki.

Társaságunk következetes, folyamatos fejlesztési politikájának köszönhetően kimagasló, egyre javuló eredményeket tud felmutatni. A módszertani fejlesztéseket és a hatékonysági mutatók javulását bemutató pályázati anyagot független szakértő team értékelte, akik a helyszínen is meggyőződtek a Társaság szervezeti kultúrájáról, működéséről.

A bíráló bizottság Társaságunknak a kiválóság kultúra terjesztésében elért eredményét, kiváló működését, minőség iránti elkötelezettségét, valamint a szolgáltatás színvonalának emelése érdekében kifejtett tevékenységét, ügyfél- és partner-központúságát ismerte el a díj elnyerésére való felterjesztő javaslatában.

Az elismerés nagy öröm, de egyszersmind kötelezettség is számunkra, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítsunk az igények kielégítésére, tevékenységünk folyamatos fejlesztésére, fejlődésünkre.

Reméljük, hogy a díj elnyerése és a kiválóság iránti elkötelezettsége tovább segíti Társaságunkat abban, hogy az ÉRV ZRt. Kelet-Magyarország piacvezető, kiválóan működő, legmagasabb minőségi színvonalú víziközmű-szolgáltatójává váljon.

A minőségfejlesztés terén kiemelkedő eredményt elért, s teljesítményük elismeréseként Nemzeti Minőségi Díjat, vagy IIASA-Shiba Díjat kapott társaságok létrehozták a Nemzeti Minőségi Klubot.

A klub tagjai többek között a 

-          Tiszai Vegyikombinát Zrt.
-          Pick Szeged Zrt.
-          Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.
-          T-mobile
-          Ericcson Távközlési Kft.
-          E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt.

A klub tagsága évről évre az újabb nyertesekkel bővül. A Nemzeti Minőségi Klub igényes, színvonalas, egymástól tanulni tudó és akaró emberek, szervezetek közösségét jelenti, ahol a tagság  nagy megtiszteltetést jelent. Büszkék vagyunk arra, hogy Társaságunkat hazánk elismert, kiemelkedő cégeinek sorában tudhatjuk.