MEGKEZDŐDÖTT A SZÉCSÉNYI VÍZTORONY FELÚJÍTÁSA

Szécsényben 2 db víztorony vesz részt a város vízellátásának biztosításában: 1 db 100 m3-es és 1 db 500 m3-es. A kisebb torony teljes felújítása megtörtént 2016-ban. A nagy torony 1982-ben épült szintén acélszerkezetes torony vízterének belső felületfelújítására kerül most sor.

A torony belső felülete az elmúlt negyven éves használat során jelentősen megkopott, egyes acélszerkezetek elkorrodálódtak, tisztításuk egyre nehezebben oldható meg. Az üzemeltető ÉRV. Zrt. javaslatára az Észak-Nógrádi Víziközmű-kezelő Önkormányzati Társulás (amely a környék településeinek víziközmű vagyonát kezeli) pályázat lebonyolítása után szerződést kötött a budapesti székhelyű Nano-Team Kft.-vel a torony vízterének felújítására.

A munkálatok ideje alatt a tornyot az üzemeltető ÉRV. Zrt. kiszakaszolja a városi ellátórendszerből és leürítésre kerül, ezt követően átadásra kerül a kivitelező Nano-Team Kft.-nek. A Nano-Team munkatársai a torony belső felületét fémtisztára letakarítják, zsírtalanítják és pormentesítik, majd megfelelő engedélyekkel rendelkező bevonattal látják el.

A munkák során több esetben előfordulhat, hogy a kisebb torony túlfolyóján, vagy a nagyobb torony fenékürítőjén vizet engedünk el, ami a környék csapadékelvezető árkaiban folyik el és a „Pepsis” boltnál kerül a városi csapadékhálózatba. A munkák várható befejezési időtartama október második fele.

Tisztelettel: ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok