LEGSZEBBEN DÍSZÍTETT INTÉZMÉNY

„Legyen az ünnep még szebb 2010.” jelmondattal karácsonyi településszépítő versenyt hirdetett közösen a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma, a Városszépítő Egyesület és a Kazincbarcikai Kistérségi Társulás.

A megmérettetés során a város erkélyeit, családi házait, intézményeit, lépcsőházait, kirakatait vizsgálták - célul tűzve ki ezzel a kulturált életterek, lakó- és munkahelyek kialakításának elősegítését, Kazincbarcikáról a tiszta és rendezett, élhető városkép fokozatos kialakítását.

A zsűri által legjobbnak ítélt, több mint harminc intézményt és magánszemélyt 2011. 02. 24-én oklevéllel jutalmazták.

A legszebben díszített intézmény kategóriájában az ÉRV ZRt. elismerő oklevelet kapott, melyet Társaságunk nevében Bárány István úr vett át.

Az elismerő oklevél is igazolja, hogy az ÉRV menedzsmentje, a rendelkezésére álló lehetőségeket maximálisan kihasználva, igyekszik nemcsak a lehető legjobb munkafeltételeket biztosítani a dolgozói számára, de igényes karácsonyi díszkivilágításával példaértékűen hozzájárult a település összképének javításához is.

Ez a fajta szépítő – jobbító szándék pedig nem lebecsülendő, hiszen nemzetközi hírű szakemberek már régóta tanulmányozzák, hogy a lakó- és munkakörnyezetünk, életterünk hogyan hat gondolatainkra, érzelmeinkre, magatartásunkra, munkánk hatékonyságára. Kutatási eredményekkel igazolható ugyanis, hogy összefüggés van az épületek, a terek, a lakás- és az irodai kiegészítők, díszítő elemek, valamint a kreativitás, a koncentráció, a gondolkodás, az egészség és a jó közérzet között.

A kazincbarcikai verseny megrendezésével a szervezők szándéka pontosan ez volt, hogy a szép, harmonikus környezet motiváló erővel bírjon az itt élőkre és a városban dolgozókra egyaránt.