KÖZLEMÉNY AZ ÉRV ZRT. ÁLTAL KAZINCBARCIKÁN SZOLGÁLTATOTT IVÓVÍZ JOGSZABÁLYI ELŐÍRÁSOKNAK VALÓ MEGFELELŐSÉGÉRŐL

2011. július 14-én bejelentés érkezett az ÉRV ZRt.-hez a Borsod Chem Zrt.-től, mely szerint a gyár területén vett ivóvíznek különös szaga van.


A BC Zrt.-t Társaságunk a Borsodsziráki Vízmű által tisztított ivóvízzel látja el, melynek minőségét naponta ellenőrizzük a vízművet elhagyó mintavételi pontokon, valamint azÁNTSZ által előírt időközönként a hálózati mintavételi helyeken.

A város más pontjait a Lázbérci Vízművünkből látjuk el ivóvízzel, melynek minőségét szinténfolyamatosan ellenőrizzük.

központi akkreditált laboratóriumunk által végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy az előzőekben ismertetett mintavételi pontokon a szolgáltatott ivóvíz minősége minden vizsgált jellemző tekintetében megfelel a jogszabályi előírásoknak, íz-, illetve szag problémát nem tapasztaltunk.

A biztonság kedvéért munkatársaink a bejelentést követően a BC Zrt. átadási pontjain isvégeztek rendkívüli mintavételezést.

Az első körben elvégzett érzékszervi vizsgálatok nem mutatnak nem megfelelőséget, a részletes vizsgálatok folyamatban vannak.

Időközben a BC Zrt. diszpécsere jelezte, hogy a belső hálózatukon problémákat találtak.

A fentiek alapján biztosra vehető, hogy a BC Zrt.-n belüli fogyasztási pontokon tapasztalt ivóvíz-minőségi problémák a BC Zrt. belső hálózatának hibájából erednek.

A Társaságunkhoz érkezett kérdések, bejelentések alapján feltételezhető, hogy a városban az atéves hír terjedt el, mely szerint az ivóvíz fogyasztásra nem alkalmas.

Ezúton is szeretnénk megerősíteni, hogy a hálózati mintavételi pontokon végzett vizsgálatok az ivóvíz megfelelőségét mutatják Kazincbarcikán.

                                                                                                           ÉRV ZRt.