KORLÁTOZOTTAN MÁR HASZNÁLHATÓ A VÍZ ABASÁRON

2013. október 9. 17:00 Hétfőn a Hatvani Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete a községben határozatlan időre elrendelte a vezetékes vízellátás szüneteltetését, mivel a vízben található szén tetraklorid, illetve triklór- és tetraklór etilén szennyeződés mértéke meghaladta a vonatkozó rendeletben foglalt határértéket.

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve által végzett tegnapi mérés eredményei és az Országos Környezetegészségügyi Intézet mai szakvéleménye alapján a Heves Megyei Védelmi Bizottság azt a határozatot hozta, hogy a lakosság teljes körű tájékoztatását követően ma 19.00 órától lehetővé válik a vezetékes víz korlátozott felhasználása az abasári lakosok számára. A vezetékes víz kizárólag wc-öblítésre, fűtési rendszerek feltöltésére és tűzivízként használható. 

Továbbra is tilos a vezetékes vizet bármilyen módon fogyasztani, a víz felhasználásával élelmiszert előállítani, azzal közvetlenül érintkezni - kezet mosni, fürödni -, illetve mosásra, takarításra, állatok itatására használni. A népegészségügyi intézet a kutak vízminőségét a továbbiakban is folyamatosan ellenőrzi.

Az intézkedéssel párhuzamosan továbbra is zajlik a település vízellátásának mielőbbi, az állandó és biztonságos használatot lehetővé tevő rendezése.

(Forrás: Kommunikáció - Heves megye)