Kíméljük közösen vízbázisainkat!

Víziközmű-szolgáltatóként ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a  hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelről a nagy melegben fokozottan gondoskodjunk!

A legoptimálisabb, ha tiszta ivóvízzel hűsítjük magunkat, hiszen a szervezetnek azonnal rendelkezésére áll a megfelelő folyadék, ugyanakkor kíméli a májat, vesét és az emésztőrendszert, nyomban kifejti jótékony hatását a keringésre, támogatja az agyat és a mentális képességet.

A kánikulai időszakban tapasztalható növekvő vízfelhasználásnak ugyanakkor csupán kis része a közvetlen lakossági ivóvízcélú felhasználás, a víz döntő hányadának felhasználása háztartási és öntözési célú.

Kérjük a Tisztelt Felhasználókat, hogy a közműves ivóvíz felhasználását kánikulai időszakban megfontoltan végezzék, lehetőség szerint elkerülve az egyidejű, nagy mennyiségű vízvételezést. Kíméljük közösen vízbázisainkat!

Javasoljuk, hogy locsolás céljából lehetőség szerint gyűjtött esővizet használjanak, és a hőségriasztás időtartama alatt lehetőség szerint szüneteltessék a locsolást, gépjárműmosást, házi úszómedence-töltést a közműves ivóvízellátó rendszerből, és javasoljuk az érintett időszakban a kommunális ivóvízrendszerre kapcsolt automata locsolóberendezések leállítását is.

Az ivóvízellátással összefüggésben esetlegesen előforduló meghibásodásokkor munkatársaink fokozott figyelmet fordítanak a mielőbbi javításra és az alternatív vízellátás biztosítására - akár a közterületeken elhelyezett vízvételezési lehetőséggel, lajtos kocsival, vagy szükség esetén zacskózott vízzel.

Tisztelettel: ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok