ISO 9000 FÓRUM - LÁTOGATÁS KIVÁLÓ SZERVEZETEKNÉL

2008. május 29-én Társaságuknál tartotta szakmai napját az ISO 9000 Fórum „Látogatás kiváló szervezeteknél” címmel. A magyarországi tanúsított szervezetek ISO 9000 Fórumát 1994-ben az EOQ Magyar Nemzeti Bizottsága közreműködésével 41 tanúsított szervezet alapította. A Fórumnak jelenleg tagja szinte valamennyi minőségfejlesztés iránt elkötelezett szervezet.

Az ISO Fórum egyik fő célja, a minőségszemlélet és minőségkultúra fejlesztése érdekében hazai és nemzetközi konferenciák szervezése, a minőségügyhöz kapcsolódó oktatások és tréningek tartása, továbbá olyan hatékony tapasztaltcsere programok rendezése, amilyennek Társaságunk is otthont adott.

12 társaság és szervezet, többek között a Herendi Porcelánmanufaktúra, a Nyírségvíz Zrt., a Qualimed Zrt., a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. stb., 25 képviselője ismerkedett Társaságunkkal.

Rózsa András elnök úr köszöntője után Vezérigazgató úr ismertette az ÉRV elmúlt több, mint negyvenévi fejlődését és az elért eredményeket. Ezt követően Lőrinc Ákos minőségügyi vezető „Kiválóság Kultúra az ÉRV ZRt.-nél” címmel tartott előadást, melyből a jelenlevők megismerhették Társaságunk minőségfejlesztés iránti elkötelezettségét, s végül Vilimi László műszaki vezérigazgató-helyettes úr Társaságunk technológiai fejlesztéseiről számolt be.

Az előadásokat követően a résztvevők a gyakorlatban is megtekinthették Társaságunk egyik kiemelt technológia fejlesztését, a Zenon ultraszűrő berendezést, a Lázbérci Vízmű helyszíni bejárása alkalmával.

A kötetlen beszélgetések alkalmat adtak az ismeretek kölcsönös kicserélésére, a benchmarking kapcsolatok elmélyítésére, s valamennyi résztvevő szakmai tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva távozott.