HATÉKONY, TERVSZERŰ MUNKÁLATOKKAL, KORSZERŰ TECHNOLÓGIÁK BEVEZETÉSÉVEL, PÁLYÁZAT NYÚJTOTTA FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁVAL A KAZINCBARCIKA SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP KORSZERŰSÍTÉSÉÉRT

Az ÉRV ZRt. 2006. július 01-jétől üzemelteti Kazincbarcika szennyvíz közművét. Az eltelt időszak alatt a cég igyekezett megfelelő karbantartással és fejlesztésekkel elősegíteni, hogy élhetőbb legyen a város azon kritikus része is, ahol a telep működik.

A városi gyűjtőhálózatot a vízügyi szakemberek, tervszerű karbantartás keretén belül, évente két alkalommal – tavasszal és ősszel - teljes körűen átöblítik, a cég speciális gépjárműveivel átmossák. A szokásoknak megfelelően az ÉRV ebben az évben is elvégezte a tavaszi „nagymosást”. A hetek óta tartó kánikula miatt azonban a Társaság vezetése úgy döntött, hogy az őszi takarítást előrébb hozza, mivel így kisebb az esélye annak, hogy szaghatás jelentkezzen a hálózaton. Természetesen ezeket a folyamatokat, az előírásoknak megfelelően, az ÉRV ZRt. munkatársai az átemelőknél is elvégzik, mely munkák jelenleg is tartanak a település több pontján.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és az ÉRV menedzsmentje, mérlegelve az alaphelyzetet, mely szerint a tisztítótelep – az eddigi működése óta történt több átalakítása után sem rendelkezik teljeskörű, minden tisztítási fokozattal bíró technológiával, szorgalmazta az ez idáig fennálló hiányosság pótlását.

Az ÉRV örömmel konstatálta, hogy az Önkormányzat és a szakemberek közös munkájának eredményeként megalkotott technológia-fejlesztési pályázatot a Közreműködő Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte, így lehetőség nyílik az európai uniós források felhasználásával a szennyvíztelep modernizálására.

Az idén megkezdett és jó ütemben zajló projektmegvalósítás eredményei alapján az Északmagyarországi Regionális Vízművek kollektívája bízik abban, hogy a jövő nyári időszakban a felújított illetve a jelenleg még hiányzó fokozattal kiegészített telepen már egy sikeres próbaüzemmel zárhatja a beruházási-fejlesztési folyamatokat.

Kazincbarcika, 2013. augusztus 9.   

                                                                                                                      ÉRV ZRt.