Fókuszban a két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei víztározónk

Víztározóinkat, mint kiemelt vízbázisainkat mindig is megkülönböztetett figyelem övezte Társaságunknál. Éppen ezért is örömteli az a hír, melyet február második hetében kapott az ÉRV ZRt.: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság a 2018. január 30-án megtartott ülésén, a Társaságunk felterjesztéseit elfogadva, hivatalosan is megyei értékké nyilvánította a Lázbérci és a Rakacai víztározót.

Döntésük indoklásából kiderült, hogy az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. kezelésében lévő két víztározó megfelel a magyar nemzeti értékekről és hungarikumról szóló 2012. évi XXX. törvény 1.§ (1) bekezdés i) pontjának, azon belül pedig az épített természeti környezet kategória szigorú feltételrendszerének.

Festői szépségű vízbázisainkat, mint a környezetünkben élő lakosság legfőbb természeti kincseit, továbbra is kiemelten védjük. Élőviláguk, ökológiai kultúrájuk megőrzését mindenkori feladatunknak tekintjük, és tározóink szeretetét, valamint a felelősségteljes gondoskodás fontosságát át kívánjuk örökíteni a jövő nemzedéknek.

A Rakacai és a Lázbérci víztározó immár hivatalosan is méltón viselheti a „Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Értéke” megtisztelő rangot.

Az érték közös kincsünk; örüljünk együtt a kiemelt címmel és figyelemmel megkoronázott vízbázisaink sikerének!

Hisszük és valljuk: a vízbázisaink tisztelete a jelen és a jövő egészséges ivóvíz-ellátásának záloga!        

Kapcsolódó dokumentumok