FELKÉSZÜLÉS A TÉLI RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁSI HELYZETRE

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján február első napjaiban, heteiben jelentős napi átlaghőmérséklet-csökkenéssel, valamint több napos intenzív hóeséssel kell számolni.

Az ÉRV ZRt. az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében végrehajtotta a szükséges feldatokat, a cég működési területén jelenleg nincs komolyabb víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos probléma.


Az elmúlt időszakban azonban sajnálatos módon jelentősen megnőtt a vízmérő-elfagyások száma.

Fokozott elővigyázatossággal a károk elkerülhetőek!

 /Kellő védelem hiányában elfagyott vízmérő óra/

Az ÉRV ZRt. ezúton is felhívja a figyelmet a vízvezetékek és vízmérők fagy elleni védelmének fontosságára, amely a belső hálózaton a fogyasztók felelőssége és feladata.

 Hasznos téli tudnivalók:

Rendszeresen vizsgáljuk meg, hogy nincs-e víz az aknában, ellenőrizzük az aknafedlap illeszkedését, megfelelő zárását. Ügyeljünk rá, hogy ha a vízmérőakna fedele zsanéros, mindig lehajtott állapotban legyen. A helytelenül visszarakott aknafedlap balesetveszélyes, és a beáramló hideg levegő a vízmérő elfagyását okozhatja. 
A vízmérőakna fedlapjának belső felületét az akna nyílásánál megfelelő szigeteléssel lássuk el, a szigetelés az akna mennyezetére is javasolt. A vízmérő műanyag fedelét tartsuk lehajtott állapotban az elfagyás elkerülése érdekében.
Ha a vízmérő, illetve a csövek a talajszinttől egy méternél kisebb távolságra vannak, ajánlatos külön hőszigetelésről gondoskodnunk. 

További Információ: www.ervzrt.hu/ Ügyféltájékoztató/ Hasznos téli tudnivalók

A fagykármentes téli hónapokban is az Ön partnere: az ÉRV ZRt.