ÉRTÉKÜNK A VÍZ ÉS ÉRTÉKÜNK AZ EMBER

Rangos elismerések és szemléletformáló programok az idei víz világnapján

2023. 03. 22-én, a víziközmű ágazat legnagyobb nemzetközi ünnepén, a víz világnapján, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársai magas rangú szakmai elismerésekben részesültek.

A "Víz Az Élet Alapítvány" Reitter Ferenc-díját Hudák József, az ÉRV. Zrt. üzemmérnökség-vezetője vehette át a MaVíz Víz világnapi díjátadó ünnepségén. A Reitter Ferenc-díj azoknak a magánszemélyeknek adományozható, akik különösen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a víziközmű-szolgáltatás biztosításában, vagy az ezzel összefüggő környezetvédelem, környezetgazdálkodás, az előzőekhez kapcsolódó tudományos, oktatási, publikációs tevékenység területén.

Szintén országos elismerésben, a Magyar Víziközmű Szövetség által alapított Víz Világnapi Emlékérem kitüntetésben részesült további két kollégánk: Humenyánszkyné Csunderlik Judit ügyfélszolgálati csoportvezető és Szűcs Tibor üzemvezető. Az Emlékéremmel a legalább tíz éven keresztül a víziközmű ágazatban kiemelkedő szakmai, gyakorlati, érdekképviseleti és szellemi tevékenységet végző munkatársakat jutalmazza a szervezet.

Az ÉRV. Zrt. menedzsmentje a kimagasló szakmai munkájuk, elhivatottságuk elismeréseként huszonhat kollégát jutalmazott Víz Világnapi Emlékplakettel. Az idei év társasági kitüntetettjei: Barkóczi Zsoltné, Gacsal Lászlóné, Kádár Ildikó, Kurucz Nóra, Magyarné Fónagy Ildikó, Molnár Gitta, Sipka Istvánné, Springerné Molnár Zsuzsanna, Szeniczey Éva, Szögedi Eszter, Urbánné Üveges Hajnalka, Varga Edina, Veinerth Edit, Viszoki Nóra, Bogár Sándor, Bozó Bálint, Czövek Attila, Elek János, Feke Gábor, Holtner Attila, Lipusz Norbert, Lőrincz János, Pálmai József, Varga János, Varga Tibor, Veszprémi Sándor.

Az országos és társasági elismerésben részesült kollégák szakmai tudásukkal, alázatos és áldozatkész munkájukkal példaként szolgálnak, és nagyban hozzájárulnak a szolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztéséhez, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. presztízsének növeléséhez.

VÍZ VILÁGNAPJÁHOZ KAPCSOLÓDÓ ESEMÉNYEK AZ ÉRV. ZRT.-NÉL

Idén a víz világnapjának jelmondata: Változtass most!  E célkitűzés mentén, a társaság több telephelyén szemléletformáló programokkal, tematikus előadásokkal, szakmai körbevezetésekkel fogadták a látogató csoportokat. Az ÉRV. Zrt. szakemberei különböző munkaállomásokon és a vízbázisok természeti környezetében óvodásoknak, alsó és felső tagozatos általános iskolásoknak, középiskolás diákoknak, illetve pedagógusoknak és közéleti szereplőknek mutatták be a víztermelés és víztisztítás, valamint a fenntartható szennyvíztisztítás folyamatát, többek között a Hasznosi víztározónál és vízműben, a Salgótarjáni Szennyvíztisztító Üzemben, a Csúcsvízműben, illetve a Lázbérci víztározónál és vízműben. A Lázbérci víztározónál felavatták azt az öt állomásból álló tanösvényt is, amelyet mostantól minden látogató felkereshet a víztározó gátja előtti füves területen.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Az ÉRV. Zrt. a kiváló szakmai munka, a környezet- és vízbázisvédelem mellett elkötelezett a humanitárius segítségnyújtás terén is. A víz világnapja alkalmából ebben az évben is felsorakoztak a társaság munkavállalói a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradáson. A társasági véradás is szerves része a víziközmű-szolgáltató nagyvállalat életének, önálló szlogent is kapott: „Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez!”

További tájékoztatás kérhető:

ÉRV. ZRT. KOMMUNIKÁCIÓS ÉS PR IRODA
kommunikacio@ervzrt.hu

Kapcsolódó dokumentumok