"ELISMERÉS A KIVÁLÓSÁGÉRT" DÍJBAN RÉSZESÜLT AZ ÉRV ZRT.

2006. november 6-8. között Budapesten rendezték meg az EFQM nemzetközi konferenciáját. A rangos esemény egyik kiemelkedő programjára a Parlamentben került sor, ahol az EFQM és az IFKA Magyar Minőségfejlesztési Központ által adományozott elismeréseket vehették át Magyarország „kiváló” cégeinek képviselői.

A rendezvényt Mandur László az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg és szavaival a minőségügyben 2006-ban kiemelkedő eredményeket elérő szervezeteket méltatta, valamint hangsúlyozta a minőség iránti elkötelezettség fontosságát.

A több száz meghívott vendég mellett az eseményen részt vett, és díjátadóként is szerepelt dr. Shoji Shiba professzor Japánból, Paul Gemouts úr az EFQM képviseletében, valamint Sugár Karolina a Magyar Minőségfejlesztési Központ igazgatója. Az ÉRV ZRt-t Kovács Zsolt vezérigazgató, Vilimi László műszaki vezérigazgató-helyettes és Lőrinc Ákos minőségügyi vezető képviselhette.

A Társaság az állami tulajdonú víziközmű szolgáltatók közül egyedüliként és elsőként, a TQM elvei szerinti működéséért, kiemelkedő szolgáltatási színvonaláért, ügyfélközpontúságáért, eredményeiért, a fejlődés és a minőség iránti elkötelezettségéért 5*-os Recognised for Exellence (Elismerés a kiválóságért) díjat vehetett át.

A Társaság által 2006. nyarán, a Nemzeti Minőségi Díj kritériumrendszere alapján összeállított pályázatot, tekintélyes vállalati minőségügyi szakemberekből álló bizottság értékelte, majd átfogó helyszíni szemlét követően az EFQM és annak magyarországi partnerszervezete az IFKA Magyar Minőségfejlesztési Központ döntött a díj odaítéléséről.

Az elismerés nagy öröm az ÉRV ZRt. számára, de egyszersmind kötelezettség is, hogy továbbra is kiemelt figyelmet fordítson az igények kielégítésére, a tevékenységek folyamatos fejlesztésére.

A Társaság stratégiai célja, hogy Északkelet-Magyarország meghatározó, folyamatosan fejlődő, kiválóságra törekvő víziközmű szolgáltatójaként, a legmagasabb minőségi színvonalon, az érdekelt felek igényeit kielégítő módon, hosszú távon biztosítsa a régió lakosságának, a szociális jólét és a fejlődés alapját képező ivóvízellátást és szennyvízelvezetést, a környezeti egyensúly megőrzése, a környezeti terhelés csökkentése mellett.