EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A MAGYAR VÖRÖSKERESZT NÓGRÁD MEGYEI SZERVEZETE ÉS AZ ÉRV. ZRT. KÖZÖTT

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez.”

Az elmúlt év végén elindult humanitárius összefogást írásban is megerősítve, együttműködési megállapodást kötött a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata.

Az ÉRV. Zrt., ezúttal a közelgő Víz Világnapjához kötődően nagyszabású dolgozói véradással, tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára 2019. március 21-én Salgótarjánban, a Társaság  Karancs út 80. szám alatti központi irodaházában.

Az eseményen a partnerek aláírták azt az együttműködési megállapodást, amiben rögzítették a két fél egymás közötti jövőbeni munkakapcsolatát.

Az évente több alkalommal megrendezett céges véradás egyébként már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó munkavállalót Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ezekből a pozitív tapasztalatokból táplálkozva, a Társaság Nógrád megyében is meghirdette tavaly év végén a szervezett dolgozói véradás lehetőségét, amelyen a várakozáson felüli létszámmal vettek részt az önkéntes ÉRV-s segítők.  Az elindított partnerséget erősítve, most ismét nagy lelkesedéssel jelentek meg a Víz Világnapi véradáson a munkavállalók.

Véradás és elsősegélynyújtó tanfolyam

A Víz Világnapja alkalmából szervezett önkéntes dolgozói véradással párhuzamosan, elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak a munkavállalóknak a vöröskeresztesek a helyszínen.

A Magyar Vöröskereszt 1881-es megalakulása óta kiemelt szerepet vállal abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás és életmentés módszereit, és egyre több igény fogalmazódjon meg arra, hogy akarjunk, merjünk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. továbbra is arra törekszik, hogy a szolgáltatási területén tevékenykedő vöröskeresztes szakmai szervezetekkel együttműködve a jövőben is hasonló események szervezésével erősítse a Társaság társadalmi felelősségvállalását.

További információ: www.ervzrt.hu

Kazincbarcika, 2019. március 21.                                  ÉRV. Zrt.

                                                                        

Kapcsolódó dokumentumok