EGY ÚJABB ÉRV AZ ÉRV ZRT. MELLETT

Többen legyintenek, amikor a minőség- és környezetközpontú irányítás bevezetése és alkalmazása szóba kerül - felesleges teherként, újabb hátráltató tényezőként ítélve meg a rendszert. Társaságunk vezetése azonban idejében felismerte, hogy a vállalat hatékony működésének, fejlődésének az alapja a folyamatok megfelelő menedzselésében és javításában rejlik, így lesz a jóból jobb és még jobb. A képlet egyszerű: a cég óraműpontossággal működik, ha minden fogaskerék a megfelelő helyen mozog – és a jó irányba halad.

A Társaság integrált irányítási rendszere is a kiválóság filozófia jegyében került kialakításra, és azt a célt szolgálja, hogy a módszerek fejlesztésével a cég eredményessége és a minőség színvonala javuljon.

Lloyd’s Register Quality Assurance két munkatársa 2011. január 24-28. között mintavételes átvizsgálást végzett a Társaság egész területén. Az audit, azaz a rendszer felülvizsgálata kiterjedt többek között az irányítási elemekre, az oktatásokra, a laboratóriumban végzett vizsgálatokra, a logisztikai, illetve az informatikai tevékenységekre és természetesen a szolgáltatási folyamatokra is.

Az auditorok a környezetirányítási rendszer működését az Észak-borsodi Ivóvíztermelési Divízió Lázbérci Üzemében vizsgálták meg.

A minőségirányítási rendszer átvizsgálása során ellenőrzést tartottak Bélapátfalván és Szilvásváradon.

Látogatást tettek a Mátrai Víz és Szennyvíz Divízió Parádi Központi Irodájában, a Recski Szennyvíztisztító Telepen és a Hasznosi Víztározónál.

Nógrádi Ivóvíztermelési Divízió átvizsgálásakor az auditorok az Észak-Nógrádi Regionális Vízellátó Rendszer Mihálygergei Vízművében zajló tevékenységeket vették górcső alá.

Kelet-borsodi Ivóvíztermelési Divízió auditja során a sajóecsegi, borsodsziráki és a Csúcsvízműben zajló folyamatokat vizsgálták meg a külső szakértők.

Az auditálás jegyzőkönyve szerint a vezetőség folyamatos és növekvő elkötelezettséget mutat a minőség és a vevői elégedettség mellett. A szervezetnél ún. „nem megfelelőséget” nem jegyzőkönyveztek az auditorok, ezért a tanúsítvány kiadását javasolták mindkét rendszer vonatkozásában. A felülvizsgálat megerősítette, hogy az ÉRV ZRt. irányítási rendszere megfelel az ISO 9001:2008, és az ISO 14001:2004 követelményeinek.

A Társaság kiváló eredményeinek rögzítésén túl az auditorok példaértékűnek ítélték aLázbércen kialakított rendszert, melynek kiterjesztését javasolták a többi területre is. A labormunkáját országosan is az egyik legelismertebb jelzővel illették. Az oktatás hatékonyságával kapcsolatban a cégnél már kipróbált új gyakorlatok, visszaellenőrzésre alkalmas tesztek bevezetését ajánlották. A szakemberek elismeréssel szóltak a tavalyi évben átvett Recsk Szennyvíztisztító Telep ÉRV ZRt.-be való integrálásának menetéről és a folyamat eredményeiről.

A tanúsítvány megújításának feltételei tehát az idén is megteremtődtek, melyhez valamennyi munkavállalójának gratulál az ÉRV ZRt. vezetése, egyben megköszöni azt az áldozatos munkát, melyet hozzáadott értékként, a rendszer megfelelő működése érdekében nyújtottak a Társaság dolgozói. A többnapos átvizsgálás tapasztalatai azt mutatják, hogy az ÉRV ZRt. vezetése és kollektívája jól alkalmazza a gyakorlatban a minőség- és környezetközpontú irányítás elemeit.

Ennek az összehangolt munkának köszönhetően a cég nagyobb elismerésre számíthat a víziközmű-szolgáltatói piacon – ez pedig egy újabb érv arra, hogy a szolgáltatási terület bővítésével egyre több lakossági és közületi fogyasztó vegye igénybe az ÉRV ZRt. minőségi szolgáltatásait.