EGY CSEPPNYI SZERETET

SAJTÓKÖZLEMÉNY Százezrekkel támogatja a hátrányos helyzetű gyermekek oktatását az Északmagyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) ZRt. A társaság is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat akciójához

Óriási segítséget jelent a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek felzárkóztatásában az az összeg, amellyel az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. segíti boldogulásukat. A társaság úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtéséhez; az „Egy cseppnyi szeretet” kampány részeként – az ÉRV ZRt. jóvoltából - több észak-magyarországi városban csepp alakú díszektől lesznek szebbek a szintén a vízmű által adományozott karácsonyfák. Ahogy nő az adomány, úgy gyarapodnak a díszek is. 

Nem csak székhelyükön, de három másik helyszínen – Gesztelyen, Hasznoson és Bánhorváti melletti Lázbércen is emlékezteti az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. az arra járókat: egy apró, cseppet formáló dísz megvásárlásával olyanokon is segíthetünk, akiket ma még nem ismerünk, de támogatással hamarosan talán az egész ország tudni fogja a nevüket. 

„Ezeknek a tehetséges fiataloknak igenis jár az esély arra, hogy megmutassák, nem érnek kevesebbet, mint tehetősebb családokból származó társaik, és a régióban - ahol társaságunk szolgáltat – bizony sajnos jócskán akadnak ilyen gyerekek. Éppen ezért egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy az ÉRV ZRt. csatlakozik ehhez az akcióhoz” – mondta Ritter Géza vezérigazgató az első díszek felhelyezésekor. 

Egy UNICEF-jelentés szerint hazánkban a gyermekek 15 százaléka él olyan családban, ahol senkinek sincs munkája. Két éve minden ötödik magyar gyermeket szegénység fenyegetett, amely magasabb, mint a teljes lakosságra vetített szegénységi mutató. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. A mostani adománygyűjtést is éppen ennek megakadályozására szervezik.