Duális szakképzés indult az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nél

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kazincbarcika, 2022. 02. 16.

A 2020/2021-es tanévtől bevezetett új szakképzési rendszer elsődleges célja a munkaerőpiac igényeihez az eddigieknél sokkal rugalmasabban alkalmazkodó és magas színvonalú képzés kialakítása volt. A rohamosan fejlődő és változó gazdaság elvárása, hogy jól képzett, értékes tudással bíró, felkészült szakemberek kerüljenek ki a szakképzésből. A képzési forma előnyös a tanulók és a gyakorlati képzők részére is: a cégek saját igényeiknek, elvárásaiknak megfelelően képzett, fiatal munkaerőhöz juthatnak, a fiatalok pedig már a tanulóévek alatt megismerik az adott vállalat technológiáit, a munkahelyi elvárásokat, a képzésben töltött évek alatt pedig piacképes tudást szerezhetnek.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., valamint az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, élve az új szakképzési struktúra adta lehetőségekkel az elmúlt év őszén elindította a vízügyi technikusok duális képzését. A kiváló együttműködésnek köszönhetően 2022. február 01-jétől pedig minden héten tizenkettő diák gyakorlati oktatását végzik az ÉRV-s szakemberek.

A szolgáltató társaság célja,  hogy megfelelő végzettségű, kompetenciájú jelöltek közül tudjon a közeljövőben fiatal munkaerőt választani.  A diákoknak a tanórák során lehetőségük nyílik elméleti tudásuk gyakorlati tudássá történő elmélyítésére. Megismerkednek a technológiával, fejlődik a kreativitásuk és megízlelhetik, hogy milyen a csapatban összehangoltan végzett, a társadalom számára létfontosságú vízműves tevékenység.

Az Észak-magyarországi régió legnagyobb víziközmű-szolgáltató nagyvállalatánál dolgozó szakemberek több évtizedes tapasztalatukat adják át a közelmúltban elindult gyakorlati képzés során a diákoknak. Elmondható, hogy a fiatalok a térség szakmailag legelismertebb vízműveseitől tanulhatnak, így versenyképes tudást és gyakorlatot szereznek, ami segíti őket karrierjük elindításában és szakmai előmenetelükben.

A fennállásának 60. évfordulóját ebben az évben ünneplő, többségi állami tulajdonú Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. HR-stratégiája igazodik a kor követelményeihez. A cég a hat évtizedes tudását igyekszik úgy átadni a következő generációknak, hogy a Társaságnál megszerzett hasznos tudásanyag által biztosítani tudja a fenntartható vízbázisvédelmet, az egészséges ivóvízellátást és a szakszerű szennyvízelvezetést, -kezelést az utókor számára is.

www.ervzrt.hu
kommunikacio@ervzrt.hu

Kapcsolódó dokumentumok