DOBOGÓS HELYEN VÉGZETT AZ ÉRV ZRT. CSAPATA A XII. ORSZÁGOS VÍZIKÖZMŰ SZERELŐVERSENYEN

Ez év szeptember 27-28-án, a Magyar Víziközmű Szövetség a FEJÉRVÍZ Zrt. közreműködésével rendezte a XII. Országos Víziközmű Szerelőversenyt a Fejér megyei Velencén és Székesfehérvárott.

A MAVÍZ tagszervezetei számára kiírt szakmai vetélkedő gondolatát Társaságunk karolta föl még az ezredfordulón, megszervezve az első szerelőversenyt Kazincbarcikán, amely mára hagyománnyá vált. Olyan eseményévé a szakmának, ahová legjobb felkészültségű szakembereit küldik a résztvevők. Az idei megmérettetésre 28 csapat adta le a nevezését, köztük a Bárány István főmérnök úrvezette ÉRV- team is.

A tavaly elért dobogós helyezett csapatunk összetételén, a versenykiírásnak megfelelően – legfeljebb technikusi végzettség, művezetői, csoportvezetői beosztás, vagy más közvetlen munkairányítói szint - módosítanunk kellett. Ennek megfelelően adtuk meg versenyzőink névsorát: Lipusz Norbert, Kerepesi Attila, Zupkó Károly és Major Gyula nevezésével.

Az utolsó héten Lipusz Norbert sajnálatos balesete miatt átszervezni kényszerültünk a csapatot, Major Gyula rangidős vezetésére bízva, és Feke Gábor fiatal kollégánkat szólítva tartalék sorba.

A versenyzők felkészítésében az ÉO, BHD, TKO, VEO, NYBSZD vezető kollégáitól kaptunk hathatós segítséget, köszönet érte valamennyiüknek: Otrosinka Tibornénak, Kiss Gabriellának, Nagy Gabriellának, Bodnár Tibornak, Molnár Istvánnak, Pintér Jánosnak.

A versenyt – hagyományosan – kétfordulósra tervezték. A gyakorlati versenyenrészben terepszinten, de valós munkafeltételeket modellező szerelési és hibajavítási munkákat kellett elvégezni. A feladat kiírásában minden szónak jelentősége volt, megkövetelve a naprakész szakmai, törvényi előírások ismeretét.

Az elméleti feladatok megoldásához a figyelem és  józan ész mellett szükség volt vízhálózat-szerelői és -üzemeltetői tapasztalatokra, hatályos jogi, környezetvédelmi, munkavédelmi, fogyasztóvédelmi és kommunikációs ismeretekre.

Idézet a versenyre invitáló levélből: „Végül és még egyszer: szeretettel várunk mindenkit, jó verseny lesz!”  És valóban: mindenkit szeretettel fogadtak és tényleg jó verseny volt. Számunkra annál is inkább, mivel csapatunk – akárcsak tavaly – a dobogó harmadik fokára állhatott fel a végén.

Elismerés illeti a rendezőket a gondos előkészítésért és a gördülékeny lebonyolításért, kezdve a helyszín kiválasztásától – a díjak átadásáig. A verseny és a vendéglátás is  magas színvonalú volt. Személyes élménynek marad az esti műsorprogramban az Alba Regia táncosainak fergeteges produkciója. A rögtönzött kiállítás, a szakma múltidézése is jó kezdeményezésnek bizonyult.

Az ÉRV menedzsmentje és kollektívája köszönetét és elismerését fejezi ki a felkészítő kollégáknak, egyben büszke gratulációját a dobogós csapat minden tagjának!