AZ ÉRV. ZRT. IS CSATLAKOZOTT AZ ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJA PROGRAMHOZ

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén október 28-ára hirdette meg az Erőművek Éjszakája programot. A tematikus esemény keretében a csatlakozó erőművek, távfűtőművek és vízikömű-szolgáltatók megnyitják kapuikat, és az előre bejelentkezett látogatókat végigvezetik az egyes helyszíneken, bemutatva többek között az energiatermelés, az ivóvízellátás, vagy éppen a szennyvíztisztítás és -hasznosítás fenntarthatóságra törekvő folyamatait.

A MEKH és az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. (ÉRV. Zrt.) együttműködésének köszönhetően a több megyében víziközmű-szolgáltatást ellátó társaság a rendezvény keretében az alábbi hat helyszínen fogadja a látogatókat:

  • Lázbérci Víztározó és Vízmű
  • Kazincbarcikai Szennyvíztisztító Telep
  • Kazincbarcika - Berente Térségi Komposztáló Telep
  • Ózdi Szennyvíztisztító Telep
  • Hasznosi Víztározó és Vízmű
  • Salgótarjáni Szennyvíztisztító Telep

Az ÉRV. Zrt. a közelmúltban egy edukatív programsorozatot indított a szolgáltatási területén, melynek témái között kiemelten szerepel a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelmére fókuszáló szemléletformálás.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló KEHOP-2.1.7.-19-2019-0024  „A tiszta víz titka" - szemléletformáló program az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. megvalósításában” elnevezésű projekt üzenetei összhangban vannak a MEKH által már hagyományosan megrendezendő Erőművek Éjszakája programsorozat céljaival.

Minél többen és mélyebben megismerjük a környezettudatos termelési-ellátási folyamatokat, a szakemberek elhivatott munkáját, annál okosabban és takarékosabban bánunk az erőforrásainkkal. A kulisszatitkok feltárása pedig ráirányítja a figyelmet a nélkülözhetetlen közszolgáltatói tevékenység fontosságára.

A program ingyenesen látogatható, azonban regisztrációhoz kötött. Részletes tájékoztató és jelentkezési lehetőség a MEKH oldalán érhető el:

Társaságunk szakemberei minden érdeklődőt szeretettel várnak a kijelölt telephelyeken, a megadott turnusokban.
 

KUTASSUK EGYÜTT A TISZTA VÍZ TITKÁT AZ ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJÁN!

 
Üdvözlettel: ÉRV. Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok