AZ ÉRV ZRT. ÉS A ZENON SYSTEMS KFT. KÖZÖS TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉSÉNEK ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA LÁZBÉRCEN

2006. március 29-én az ÉRV ZRt. egyik legnagyobb technológiai fejlesztésének ünnepélyes átadására került sor. A kazincbarcikai Lukács Hotelben kezdődő rendezvényt Kovács Zsolt vezérigazgató úr köszöntő beszéde nyitotta meg, a vizes szakma jeles képviselőinek jelenlétében. A meghívottak között volt Dr. Varga Miklós helyettes államtitkár, Dr. Fenyvesi Béla az ÉRV ZRt. Igazgatóságának elnöke, Dr. Király Bálint Kazincbarcika város polgármestere és Szitka Péter országgyűlési képviselő is.

A köszöntőt Hideg Miklósnak a Zenon Systems Kft. igazgatójának prezentációja követte, aki bemutatta az ultraszűrős membrán technológiát.

 A lázbérci fejlesztés során a technológiában a vegyszeres kezelés és a derítés utáni homokszűrést felváltotta a ZeeWeed® ultraszűrő és az azt követő aktívszén szűrés. A vízminőségi gondok elkerülésére, az üzemen kívül helyezett levegőztető műtárgy helyébe beillesztésre került a Zenon Systems Kft. által forgalmazott ZeeWeed® membránszűrő, amely 0,1 mikron méretű áteresztőképességével garanciát nyújt a mechanikai szennyeződéseken túl az algák, baktériumok és vírusok tökéletes eltávolítására is.

Az ismertető után a vendégek buszokkal utaztak Lázbércre, ahol lehetőség nyílt az ÓRV Üzem megtekintésére. A technológia felavatásán köszöntőt mondott Dr. Varga Miklós helyettes államtitkár úr, majd átvágta az átadást jelképező nemzeti színű szalagot.

Az átadás után a vendégek Kulcsár László főmérnök úr segítségével megismerkedhettek a Lázbérci vízműteleppel és megkóstolhatták az ultraszűrt tiszta vizet.

Végezetül a meghívottakat állófogadás várta a Hotel Lukács éttermében, ahol kötetlen beszélgetésen cserélhették ki gondolataikat a viziközmű szakma vezetői, és a meghívott vendégek.