A VÍZ VILÁGNAPJA

A Víz Világnapja alkalmából néhány gondolat a vízről, annak fontosságáról, tisztaságának megőrzéséről:

Noha a Föld felszínének több, mint 70 %-át víz borítja, ennek csupán 1%-a alkalmas emberi fogyasztásra. Ezért fontos védeni a vizeket és takarékoskodni a vízzel. A víz, ez a szagtalan, színtelen, íztelen folyadék észrevétlenül jut el hozzánk, mindenhol jelen van, létezését  természetesnek vesszük.

A víz az élet forrása

Sokat köszönhetünk a víznek, hiszen nélküle nem lenne élet bolygónkon. Minél több ember él a Földön, annál több ivóvizet fogyasztunk. Ma több mint egy milliárd szomjazó ember él a Földön, és több mint kétmilliárdan nélkülözik a tiszta vizet a mindennapi mosakodáshoz, főzéshez. 

A gyárakból kibocsátott szennyeződések, a műtrágya és a növényvédő szerek használata ezzel egy időben csökkenti az ivóvíztartalékokat.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kivétel nélkül, mindenki tegyen ennek a problémának a leküzdéséért. Ha csak egy kicsit is jobban odafigyelünk arra, hogy hogyan használjuk naponta a vizet, máris közelebb kerülünk a megoldáshoz. A sok-sok csepp takarékosság eredménye tengernyi tiszta víz lehet!

Vigyázz a vizekre!