A vezetékes ivóvíz fogyasztását népszerűsíti a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Arra hívják fel a figyelmet, hogy a csapvíz kiváló minőségű, ráadásul kevésbé terheli a környezetet, hogyha csapvizet iszunk, mintha palackozott italokat innánk. Idén is többezer diák csatlakozott a vízfogyasztást népszerűsítő Happy Hét programjaihoz. 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet 12. alkalommal rendezett egészségvédő programot, amelyen csaknem 900 oktatási intézmény több mint 5000 iskolai osztálya és 1700 óvodai csoportja vett részt.

Az egyhetes programhoz segítségül szolgált a merokanal.hu nevű weboldalon található hasznos információcsomag, amelyből a pedagógusok ötletet meríthettek az oktatáshoz.

Müller Cecília országos tisztifőorvos nemcsak a víz, hanem kifejezetten a csapvíz fogyasztására hívta fel a figyelmet. A Magyarországon fogyasztható ivóvizet évente 900 ezer alkalommal vizsgálják meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a vízszolgáltatók szakemberei.

Miután ilyen kincsünk van Magyarországon, hogy egészséges ivóvizet tudunk fogyasztani a vezetékes ivóvíz segítségével, szeretnénk azt népszerűsíteni, tulajdonképpen egy kicsit környezetbarát módon is, hogy ne a palackos vizeket részesítsük előnyben, hanem valóban a csapból folyó vezetékes ivóvizet.

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, nyáron különösen fontos, hogy mindenki megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon: azaz a férfiak 2,5, a nők 2, a 4 és 8 év közötti gyerekek pedig napi 1,5 liter vizet.

Forrás: m1, 2022-05-21 00:07:07

Kapcsolódó dokumentumok