HASZNOS TÉLI TUDNIVALÓK - A TELEPÜLÉSI KÖZKIFOLYÓK HELYES HASZNÁLATA TÉLEN

A fagyok beköszöntével az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság az alábbi hasznos tanácsokkal szolgál a közkifolyók helyes téli használatával kapcsolatban.

  • A vízvételezés során legalább 1 vödör vizet (7-10 liter) szükséges kiengedni ahhoz, hogy utána az ürítő rendszer vízteleníteni tudja a közkifolyót. Ha legalább ennyi vizet nem engedünk ki, akkor a víztelenítés nem történik meg, és a kút elfagyhat.
  • Tilos a kúttal „játszani”, azaz egy kicsit megnyitni, úgy, hogy a víz bár megindul, de nem folyik ki! Ha a nyomókart lenyomjuk, minden esetben ki kell engedni a fent jelzett mennyiséget, hogy az elfagyás ne következzen be.
  • Ha a közkifolyó elfagyott, tilos azt tűzzel, gázlánggal, egyéb módon kiolvasztani! Ez további károkat okozhat, ami megnehezítheti, késleltetheti a javítását.
  • Tilos a közkifolyóra tömlőt csatlakoztatni, illetve tömlőn keresztül tölteni kannákat, edényeket, mert így az egész ivóvízhálózat elfertőződhet! Ennek az az oka, hogy a visszaürítés során a tömlőn keresztül a közkifolyó visszaszívhatja azt a vizet, ami az edényben van. Az ivóvíz élelmiszer!

Ha rendellenességet észlel a kút működését illetően, kérjük, jelezze az alábbi elérhetőségeken:

Társaságunk teljes szolgáltatási területére vonatkozóan: Központi diszpécserszolgálat (0-24 óra): +36-48/514-550.

További elérhetőségeinken a működési területet érintő hibabejelentések esetén kollégáink munkaidőben készséggel állnak rendelkezésre:

Csúcsvízmű, Gesztely és térsége: +36-46/ 594-042,
Salgótarján és térsége: +36-32/ 311-000,
Szécsény és térsége: +36-32/ 371-475,
Tiszaújváros és térsége: +36-49/ 341-700,
Parád és térsége: +36-36/ 364-102,
Ózd és térsége: +36-48/ 471-111.                                   

Mindannyiunk közös érdeke a települési közkifolyók rendeltetésnek megfelelő használata a téli időszakban is, ezért megköszönjük Felhasználóink együttműködését.                                             

Tisztelettel: ÉRV ZRt.       

Kazincbarcika, 2017. november                              

Kapcsolódó dokumentumok