LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ - FÖLDES TELEPÜLÉS

Tisztelt Felhasználók!

Az ÉRV Zrt. kiemelten törekszik a minőségi és a fenntartható szolgáltatásra, a Felhasználók megelégedettségére.

Amennyiben esetlegesen műszaki probléma lép fel - mint Földes településen is az elmúlt napokban - , a szakemberek a lehető leghamarabb igyekeznek helyreállítani a vízminőséget, folyamatosan dolgozva a probléma elhárításán. Ezzel párhuzamosan haladéktalanul megtörténik a lakosság tájékoztatása, illetve az alternatív ivóvíz biztosítása is. A vezetékes ivóvizet a szakemberek rendszeresen mintázzák.

A Földesi Vízműrégi telep, az eszközök korosak, mára már korszerűtlenek, gyakori a meghibásodásuk. Ezen túlmenően az elmúlt időszakban szigorodott az ammóniára, nitritre és nitrátra vonatkozó határérték a vonatkozó jogszabályban.

A jelenleg rendelkezésre álló technológia vegyszeradagoló- és szűrő rendszerének meghibásodása következtében jelentkezett a településen a hétvégén az átmeneti vízminőségromlás.

A Kollégák a haváriahelyzetet elhárították, a javítások után stabilan jó a telepet elhagyó víz minősége, de a normál üzemmódba történő visszaállás időigényesebb.

Pár napot még igénybe vesznek a teljes hálózat műszaki munkálatai, mert az esetleges újabb problémák (pl. csőtörés, zavarosodás, erős klórszag, vízhiány) lehetőség szerinti kivédése érdekében a hálózatmosatási munkálatokat csak fokozatosan lehet elvégezni.

Hosszú távon a fenntartható megoldást az ellátásért felelős Önkormányzat által benyújtott pályázat alapján épülő új tisztítótelepjelenti majd, melyhez az ÉRV Zrt. szakmai támogatást nyújt.

Tervezetten az év második felében záruló projektnek köszönhetően a város szélén épülő új telepen hasonló elvű, de sokkal korszerűbb technológia létesül, többek között nagyobb szűrőkkel, hosszabb behatási időkkel, pontosabb, modern adagolókkalés új kutakkal, hogy megfelelő vízmennyiség álljon rendelkezésre.

A Társaság a jelenlegi és a jövőbeli technológia működtetése során is  mindent megtesz a Felhasználók egészséges ivóvízzel való ellátásáért.

A lakosság türelmét, megértését és együttműködését ezúton is köszöni az ÉRV Zrt.!

Kapcsolódó dokumentumok