E-mail alapú számla

Előfordult, hogy nem kapta meg/nem találta meg postaládájában a papír alapú számlát, vagy elfelejtette befizetni azt? Váltson e-mail alapú számlára és intézze számláit kényelmesen, elektronikusan. Az e-számlát regisztráció nélkül, otthonában, online, egyszerűen és gyorsan áttekintheti és kiegyenlítheti.

Mi az e-mail alapú számla?

Díjmentesen igénybe vehető szolgáltatásunkkal, papír alapú víz – és csatornadíj számla helyett, elektronikus formában tekintheti meg számláját, melyet e-mail levél mellékletében küldünk meg.

E-mail alapú számla előnyei:

 • Elektronikus szolgáltatás: e-mail postafiókjában bárhonnan hozzáférhet a számláihoz. Nem szükséges kinyomtatni, elég online eltárolnia.
 • Gyors és megbízható: hiszen a számlái a kiállítást követően azonnal megjelennek a postafiókjában.
 • Egyenértékű a papír alapú számlával: az e-mail mellékleteként megküldött elektronikus számla ugyanolyan hitelesnek minősül, mint a postai úton megküldött papír alapú számla, ezáltal hivatalos ügyintézéshez is felhasználható.
 • Kényelmes számlabefizetés: nem kell sorban állnia a csekk befizetéséhez, otthonról kényelmesen intézheti számlája befizetését átutalással, bankkártyás fizetéssel, illetve csoportos beszedési megbízással.
 • Környezetbarát megoldás: az elektronikus számla előállításához nem használunk fel papírt, nem küldünk postai csekket sem. Minden elektronikus számlát igénybe vevő Felhasználónk hozzájárul környezetünk védelméhez.

Ki veheti igénybe az e-mail alapú számlát?

A szolgáltatást magánszemélyek és gazdálkodó szervezet képviselőjeként eljáró személy egyaránt igénybe veheti.

E-mail alapú számla fizetési módjai:

 • csoportos beszedési megbízás: amennyiben a papír alapú számláit jelenleg is csoportos beszedési megbízással teljesíti, nem szükséges újabb megbízást adnia a számlavezető bankjánál az e-mail számlázásra való áttérés során, mivel azonosítói nem változnak,
 • egyedi banki átutalás,
 • ingyenes bankkártyás fizetés: az e-mail levélben szereplő hivatkozáson keresztül.

Milyen módon igényelhető az e-mail alapú számlázási szolgáltatás?

Az elektronikus számla kiküldéséhez a Felhasználónak nyilatkoznia szükséges, hogy hozzájárul az elektronikus számlázáshoz, melyet írásban tehet meg az alábbi módon:

 • a honlapunkról letölthető formanyomtatvány kitöltésével (https://www.ervzrt.hu/tajekoztatok/),
 • vagy a nyomtatvánnyal megegyező adattartalmú elektronikus levélben,
 • illetve személyesen.

A bejelentést kérjük, azon e-mail címről szíveskedjen megküldeni Társaságunk felé, amelyre az e-mail számlát a jövőben fogadni szeretné. Társaságunk e-mail címe: ugyfelszolgalat@ervzrt.hu .

További tájékoztatásért kérjük, keresse Társaságunk honlapját (www.ervzrt.hu), illetve díjmentesen hívható telefonos Ügyfélszolgálatunkat (06-80/22-42-42).

Tisztelettel: ÉRV Zrt.

Kapcsolódó dokumentumok