TÁJÉKOZTATÁS VÍZHASZNÁLATRÓL

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek ZRt. ezúton is tájékoztatja Tisztelt Fogyasztóit, hogy a Hernád folyó soha nem látott áradása következtében a Csúcsvízmű üzemeltetését le kellett állítani.

A szolgáltatás fenntartása érdekében Társaságunk üzembe vette a Sajóládi Vízmű kútjait, melyek megfelelő vízminősége alapján az ÁNTSZ engedélyt adott a kutak vizének hálózatba történő bejuttatására.

A megváltozó üzemállapot és a sajóládi kutak vízkémiai jellemzői, valamint a rendszerben lévő MIVÍZ Kft. által átadott vízzel való keveredés az ivóvíz esztétikai állapotának megváltozását eredményezheti (barnás, sárgás elszíneződés).

A magasabb vas-mangán tartalom semmilyen humán-egészségügyi kockázatot nem jelent, azonban a víz érzékszervi megítélését hátrányosan befolyásolhatja, de ettől függetlenül az ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmas.

Amennyiben a Tisztelt Fogyasztók az ivóvíz elszíneződését tapasztalják, kérjük haladéktalanul értesítsék Társaságunk diszpécserszolgálatát a 48-514-550 telefonszámon.

Az ÁNTSZ határozata alapján, biztonsági okokból kérjük, hogy az alábbi településeken az ivóvizet csak 1 perces forralást követően használják fogyasztásra:

Alsódobsza
Alsózsolca Ipari zóna
Arnót
Belegrád
Berzék
Bőcs
Gesztely
Girincs
Hernádkak
Hernádnémeti
Felsőzsolca Ipari zóna
Kesznyéten
Kiscsécs
Köröm
Muhi
Ónod
Sajóhidvég
Sajólád
Sajópálfala
Sajópetri
Sajósenye
Sajóvámos
Sóstófalva
Újcsanálos
Újharangod

A Borsodvíz Kft. által ellátott településeken:

Alsózsolca
Onga

A Szikszó Víz Kft. által ellátott településeken:

Szikszó

Szíves megértésüket előre is köszönjük!

                                                                                               ÉRV ZRt.