PILLANATKÉPEK AZ IDEI VÍZ VILÁGNAP PROGRAMSOROZATÁBÓL

Csicsergős óvodások, mosolygós gyermekarcok, csillogó szemű, érdeklődő kamaszok és készséges, minden kérdésre választ adó, lehetetlent nem ismerő ÉRV-s kollégák. Ez jellemezte az idei, a cég több területén is megrendezett Víz világnapi programokat.

No meg a hálás tekintetek, mert mindenki számára emlékezetes marad ez a márciusi rendezvénysorozat!

Ízelítőül következzék egy-egy jellemző pillanatkép az ÉRV ZRt. fotóalbumából.

Március 21-22-én három település: Arnót, Hernádkak, Megyaszó általános iskolás diákjai - összességében 150 fő - külön csoportokban üzemlátogatást tettek a KBID Csúcsvízműüzemében.

 A látogatókat megérkezésükkor Győrfi Levente termelésvezető köszöntötte, aki egy prezentáció keretében felhívta a tanulók figyelmét a víz védelmének fontosságára, bemutatta számukra a KBRV vízellátó rendszerét, valamint képes illusztrációk segítségével felidézte a Csúcsvízművet sújtó 2010. évi árvizet.

 Az előadás és a balesetvédelmi oktatás után Rabóczki Imre művezető kíséretében a tanulók megtekintették a technológiai üzemrészeket, és egy nyitott homokszűrő mosatásán keresztül bepillantást nyerhettek a víztisztítás technológiájába.

Rabóczki Imréné laboráns rendkívül látványos és érdekes bemutatóján a tanulók megismerhették az ivóvíz kémiai elemzésének módszereit, valamint a bakteriológiai vizsgálatok folyamatát.

 Az üzemlátogatás utolsó állomása a Csúcsvízmű diszpécseri helyisége volt, ahol a résztvevők a folyamatirányító rendszer ismertetésén keresztül teljes képet kaphattak az ivóvíztisztítás és -szállítás összetett folyamatáról.

A remek hangulatú látogatás zárásaként a diákok elfogyaszthattak egy-egy pohár Csúcsvízműben termelt ivóvizet, néhány pogácsa kíséretében.

...

Mezőkövesden már hagyomány, hogy a Víz ünnepe alkalmából nyitott ajtók várják a DRV telephelyén folyó munka iránt érdeklődő gyermekcsoportokat. Idén huszonöt diákot és két pedagógust láttak vendégül a munkatársak – maradandó élményekkel gazdagítva a látogatókat.

Kriston Ferenc vezetésével reggel kilenc órakor kezdődött a program, egy autóbuszos úttal.

A kácsi forráscsoport alapos bemutatása után, a diákok megkóstolták az igazi „bio” vizet.

Gyalogos séta következett a községi nyomásfokozóhoz, ahol a gyerekek lepihentek a patakparton kialakított „tanösvényen”.

 A Mária-forrás vizének megkóstolása után fél 1-kor visszaindult a csoport Mezőkövesdre.

 A hidroglóbusz, majd az üzemirányító rendszer megtekintése után az általános iskolások kitöltötték a „vizes totót”, amely az egész napon szerzett ismereteiket foglalta össze.

 A tesztlapok kollektív kiértékelését követően a gyerekek átvehették Társaságunk szerény ajándékát, melyet kitörő örömmel fogadtak.

A látogatás végén a diákok képviselője és az iskola oktatói megköszönték a lehetőséget, valamint a figyelmességet.

...

Lázbérci Víztározónál az előzetesen, a működési területünk középiskolái számára meghirdetett ÉRV-VÍZ-KVÍZ verseny győztes középiskolás osztályai, valamint egy kazincbarcikai óvodás csoport tagjai gyűltek össze, gondolkodtató, vicces, mozgásos játékokkal, mesével, fantáziadús feladatok megoldásával, üzemlátogatással emlékezve meg a Víz világnapjáról.

A résztvevőket az ÉRV ZRt. menedzsmentje nevében Lőrinc Ákos minőségügyi vezető köszöntötte a rendezvényen megjelenő kollégákkal együtt.

 

A program a nyertes középiskolai osztályok: a miskolci Herman Ottó Gimnázium, a tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium, a kazincbarcikai Surányi Endre Szakképző Iskola és az Irinyi János Szakközépiskola diákjainak rövid bemutatkozásával vette kezdetét.

A betűkeresési játék során a diákok az ÉRV-falon megalkották az ÉRV ZRt. logóját és szlogenjét.

Egy közös lázbérci torna mozgásos gyakorlatai közben könnyebb volt az ismerkedés.

A test felfrissülése után igazi szellemi csemegét nyújtott Komjáti Miklós főmunkatárs „diáktudás egyeteme” interaktív előadása.

Miközben a középiskolások komoly témákat feszegettek a tó partján, a Napsugár Óvodanagycsoportos gyermekei a „Szomjazik a tulipán” című mesét hallgatták és játszották el az I-es Gátőrház mögötti parkos területen.

A víziközmű-szolgáltatás különböző munkafázisait szimbolizáló játékos, „vizes” feladatok rendkívüli ügyességet, összpontosítást, igazi csapatszellemet igényeltek.

 A gyönyörű időben és környezetben jólesett az ÉRV-s lángos, melyhez kiváló párosításnak bizonyult az ÉRV-csapvízből készített limonádé.

ÉRV-Csapvízből koktél? Koktél! De milyen összetevőkből? Erre a kérdésre is választ kaphattak a délutáni játékok során a résztvevők. Miközben az egyik csoport Kakszi Klára, divízióvezetőirányításával a Lázbérci Üzemben tett látogatást, a másik társaság újabb kreatív feladatok megoldásába kezdett, majd cseréltek az osztályok.

Összeválogatott ruhák, kellékek felhasználásával minden osztálynak sikerült megalkotni a saját Lázbérci párját, akik egy kis szerepjáték keretében szót emeltek az egészséges ivóvíz védelme érdekében.

Jókedv, vidámság jellemezte az egész napot, a fiatalok a viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól és Lázbérctől, megköszönve az ÉRV menedzsmentjének és valamennyi munkavállalójának azt, hogy egy ilyen feledhetetlen osztálykirándulást kaptak ajándékba.