Dél-borsodi Szolgáltatási Üzem

Dél-borsodi Szolgáltatási Üzem

Központ: Tiszaújváros, Erzsébet tér 14.
Üzemvezető: Kovács Tamás Tibor
Telefon: 48/514-500 (639)
E-mail: kovacs.tamastibor@ervzrt.hu
Postacím: 3700 Kazincbarcika, Tardonai út 1.

A Dél-borsodi Szolgáltatási Üzem Borsod-Abaúj-Zemplén megye déli részén helyezkedik el.

Üzemünk ivóvíz-szolgáltatási tevékenységet, valamint csatornaszolgáltatási és szennyvíztisztítási tevékenységeket, hálózat-karbantartási feladatokat egyaránt ellát.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal végzése alapján Polgár, Tiszavasvári és Szorgalmatos településeken a közműves ivóvízellátással és szennyvízelvezetéssel összefüggő szolgáltatói feladatokat 2023. január 1. napjától az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-n belül a Dél-borsodi Szolgáltatási Üzem látja el.

Ivóvíz-szolgáltatási tevékenység:

Jelenleg az üzem 19 település vízellátását biztosítja, üzemelteti a települések elosztó hálózatát és a települések közötti szállító vezetéket. Az ivóvízellátás biztosítására 8 db víztermelő telepet működtetünk.

Ellátott települések: Egerfarmos, Igrici, Kács, Mezőkövesd, Mezőszemere, Nagycsécs, Oszlár, Sajószöged, Sajóörös, Tiszapalkonya, Tiszaújváros, Tibolddaróc, Bükkábrány, Csincse, Vatta, Borsodgeszt, Polgár, Tiszavasvári, Szorgalmatos

Területünkön közvetlenül több mint 76 000 lakost látunk el egészséges ivóvízzel, valamint a Társvízműveknek átadott ivóvízből további, közel 25 000 fő vízellátását biztosítjuk.

Csatornaszolgáltatási és szennyvíztisztítási tevékenység:

Az üzem 13 településen lát el csatornaszolgáltatási tevékenységet. A közművel és tengelyen összegyűjtött szennyvíz kezelését 6 településen végezzük.

Ellátott települések: Mezőkövesd, Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály, Nagycsécs, Sajószöged, Sajóörös, Szentistván, Tiszatarján, Tiszaújváros, Polgár, Tiszavasvári, Szorgalmatos

Területünkön több mint 76 000 lakos szennyvízelvezetéséről gondoskodunk.