TÁMOP Pályázat

ÉRV-Hírcseppek 2012. 10. 09.

Részlet az ÉRV ZRt. belső elektronikus sajtótermékéből:ÉRV-Hírcseppek 2012. 10. 09.

A Társaságunk által 2012. 06. 26-án benyújtott TÁMOP – 6.1.2-11/1 kódszámú, „Egészségre nevelő életmódprogramok az ÉRV ZRt.-nél” című pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága támogatásra érdemesnek ítélte. A saját forrást nem igénylő, 100 %-os támogatási konstrukciójú, 2012 augusztusától - 2013 májusáig tartó projekt alapcélja az ÉRV-kollektíva számára egészségmegőrző programok, túrák, szabadidős események, előadások, egészségügyi állapotfelmérések, vizsgálatok szervezése; stressz-kezelő, a lelki egészség megőrzésére irányuló egészségfejlesztési programok megvalósítása.

Pillanatképek az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósuló projekt eddigi aktivitásaiból:

 1.)  Egészséghét – Kazincbarcika, 2012. augusztus 24-26.

A cég menedzsmentje aktívan vett részt a projekt augusztusban megszervezett első nagyrendezvényén, a többnapos egészséghét programjain.

Társaság valamennyi egysége képviseltette magát a megmérettetéseken, a résztvevők több sportágban mérhették össze a tudásukat.

Az egészséghét alatt dr. Székely Annamária, a cég üzemorvosa és Kádár Ildikó asszisztens kolléganő állapotfelméréseket, egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztek.

A sport- és gasztronómiai programok mellett az érdeklődők egészséges életmód témakörében előadásokat hallgathattak meg.

 2.)  „TÚR DÖ ÉRV”– biciklitúra: 2012. szeptember 21 - 24.Remek hangulat, a mozgás és az együttlét öröme, egészséges versenyszellem és fair play – az ÉRV-s egészséghét mérlege.

A 2012 tavaszán már bizonyított, lelkes kétkerekes csapat az ÉRV- székház elől indult, és a túra minden részletét tökéletes körültekintéssel megszervező kollégáknak köszönhetően - kiszállási és csatlakozási pontok beiktatásával - minden résztvevő a saját kondíciójának megfelelő távot teljesíthette.

A kitűnő hangulatú Cardio - Mihálygerge Touron a legkitartóbbak végigtekerték aKazincbarcika – Bélapátfalva – Parád – Komravölgy - Kazincbarcika távot, közben már a jövő év tavaszi kerékpártúra útvonalát tervezgetve.

3.)  Túrák - 2012. szeptember 08. és 29.

Vízminőség-ellenőrzési Osztály munkatársai Csobádig vitték és ott palackba rejtették a „Víz üzenetét”, ami a projekt végéig körbejárja az ÉRV szolgáltatási területét.

Kazincbarcika – Hejce – Hollóháza – Füzérkomlós – Füzér – Füzérradvány – Széphalom – Kazincbarcika útvonalat bejáró kollégák színes programjában szerepelt több kilométeres gyalogtúra, történelmi nevezetességek megtekintése, de elszántságukról tanúskodik a Füzéri vár bevétele is.

Beruházási és Beszerzési Osztály munkatársai túrájuk alkalmával jártak Ipolytarnócon, Hollókőn, Szentkúton, de vérbeli ÉRV-sként meglátogatták a Komravölgyi Víztározót is.

A remekült sikerült kiránduláson a kollégák végigvitték a Vízminőség-ellenőrzési Osztály által útnak indított vándor túrabotot, ami szép emlékeket őrizve várja a túrasorozat következő állomásának bejárását.

4.)  Stressz-kezelő, lelki egészség megőrzésére irányuló klubfoglalkozás – 2012. október 01.

Október első napján indult az a 10 foglalkozásból álló programsorozat, amely a női munkavállalók lelki egészségének megőrzését tűzte ki célul - gyakorlati tanácsokat, fogódzókat nyújtva, illetve tornagyakorlatokat és egyéb mozgásformákat bemutatva a stresszhelyzetek, állapotok megelőzésére, kezelésére. A szakértők bevonásával zajló program egészen jövő év májusáig tart.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott projekt megvalósítása mellett az ÉRV menedzsmentje a jövőben is igyekszik kihasználni minden olyan pályázati és egyéb lehetőséget, ami hozzájárul a munkavállalók közérzetének, lelki és testi egészségének, az ÉRV- kollektíva szakmai színvonalának, munkakörülményeinek további javításához.

ÉRV-Hírcseppek 2013. 02. 08.

Részlet az ÉRV ZRt. belső, elektronikus sajtótermékéből:

Cégünk menedzsmentje a víziközmű-szolgáltatás minőségi biztosításával összefüggő fejlesztési, beruházási típusú, a települési önkormányzatokkal való együttműködésen alapuló, az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott ÉMOP- és KEOP-konstrukciójú, valamint a Svájci – Magyar Együttműködési Program keretében kiírt projektjein túl igyekszik kihasználni a munkavállalók elégedettségének növelését célul kitűző pályázati lehetőséget is.

A vállalati célok elérésével összhangban - törekedve a dolgozók munkakörülményeinek javítására, a nívós, a kollektívatudat erősítését megcélzó szabadidős tevékenységeknek a finanszírozására a vezetés jelenleg két nagyobb volumenű, humánerőforrás-fejlesztő projekt megvalósításán dolgozik.

A 2012 augusztusában induló, 10 hónapos, a stressz kezelésére, az egészséges életmódra, a testmozgás és a korszerű táplálkozás fontosságára épülő TÁMOP-projekt jelenleg már a „félidős” megvalósítási szakaszában van, míg az ún. „Családbarát Munkahely” elismerő címmel járó programsorozat kivitelezése a napokban indul.

I. Hangulatképek a TÁMOP-projekt aktivitásairól:

Mint ahogy egy korábbi Hírcseppben beszámoltunk róla, a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatnak köszönhetően (melyet a cég menedzsmentje, az egészségügyi és pénzügyi szakemberei, valamint a kommunikációs és PR területen dolgozó kollégái közösen dolgoztak ki) valósulhatott meg több tavalyi közösségi eseményünk. Többek között a nyáron megrendezett, sport, szabadidős és egészségügyi programokat felvonultató ÉRV- egészséghét, az őszi „Cardio” biciklitúra, a szervezeti egységek kirándulássorozata; de ennek a programnak a keretében indult be a női munkavállalóink mentális és fizikális egészségének megőrzésére épülő klubsorozat is. 
Ízelítőül következzék a 9 978 753 Ft támogatású projekt kapcsán egy rövid, képes beszámoló, az első szakasz aktivitásait összefoglaló októberi beszámoló óta megvalósított projekteseményekről:

2012. november 09. – Lázbérc: 
A Lázbérci Vízműben végrehajtott kapacitásbővítés során kialakított, európai viszonylatban is a legmodernebbek közé sorolt víztisztító technológiai sor átadó ünnepségére került sor a Lázbérci Vízműben, november elején.

A nagyszabású rendezvényen Ritter Géza vezérigazgató úr, Kovács Péter államtitkár úr,Hideg Miklós ügyvezető igazgató úr előadásait követően került sor Kakszi Klára divízióvezető TÁMOP-pályázat keretén belül megszervezett előadására – a modern technológiai fejlesztésnek köszönhető „ultraszűrt”, egészséges lázbérci vízről, mint vitalitásunk és energiánk forrásáról.

2012. november 23. – Lázbérc:

„Ételed az életed!” címmel tartott gyakorlattal egybekötött előadást dr. Székely Annamária, a cég szervezeti egységei által delegált férfi munkavállalóinak, az egészséges táplálkozás témakörében.

A halászléfőző-, vörösbor- és fűszerfelismerő-versennyel, totókitöltéssel egybekötött programon a cég üzemorvosa részletesen ismertette a fő táplálékcsoportokat, kitért a vitaminok és ásványi anyagok szerepére, valamint a táplálékpiramis lényegére.

Előadásán konkrét javaslatokat, alternatív főzési technikákat fogalmazott meg – de felhívta a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára is.

A szervezőknek, valamint a „kiváló házigazda” Nyugat-borsodi Szolgáltatási Divízió munkatársainak köszönhetően, az estébe nyúló, rendkívül jó hangulatú programon lehetőség nyílt csapatjátékok és sorversenyek lebonyolítására is.

Idén tavasszal, a lázbércihez hasonló nagyszabású program valósul majd meg a Mátrai és az Észak-nógrádi Szolgáltatási Divízió munkatársai számára „Életmódunk a testmozgás és a táplálékunk fényében” címmel.

2012. november – 2013. január  – Kazincbarcika:

A női munkavállalók lelki és testi egészségének megőrzésére irányuló klub őszi-téli foglalkozásai gyakorlati tanácsokat, fogódzókat nyújtva, illetve tornagyakorlatokat és egyéb mozgásformákat bemutatva a stresszhelyzetek, -állapotok megelőzését, kezelését tűzték ki célul.

A külső szakértők (többek között klinikai szakpszichológus, gyógytornász) bevonásával zajló programsorozat egészen májusig tart.

2013. január 26. Lázbérci túra

A tavaly őszi, igazán emlékezetes kirándulások (Vízminőség-ellenőrzési Osztály, Beruházási és Beszerzési Osztály) sorozatát folytatva a TÁMOP- projekt keretén belül, szemétszedéssel egybekötött túrázásra invitáltuk valamennyi érdeklődő kollégánkat Lázbércre, egy kicsit csípős január végi szombaton. Célul tűztük ki, hogy a Dédesi Beömléstől – az időjárási körülményeket és önmagunk határait legyőzve - visszasétálunk Lázbércre, a II-es gátőrházig. 

A szervezőknek és a Pintér János irányította Nyugat-borsodi Szolgáltatási Divízió munkatársainak köszönhetően már kora reggel frissen sütött, omlós kenyér, forró tea és forralt bor várta a túrázókat, majd a reggelit követően nagybusszal indult el a közel 50 fős társaság a tározó dédesi oldalára.

Nikházy Zsuzsanna stratégiai igazgató-helyettes útravalóul tolmácsolta a menedzsment jókívánságait, majd következett a több kilométeres gyalogtúra, sok-sok nevetéssel, viccmeséléssel, vidám pillanatokkal fűszerezve. 
Félúton, az alkalmi ÉRV-s bázison élményszerű előadást hallhattunk a tározóról, a környék történelmi nevezetességeiről, a természeti szépségeiről - Pintér Sándor kollégánk közreműködésével.

A pihenő után bebizonyosodott, hogy nem fáradt el egyetlen kolléga sem, bírja a túrázást, így egy kis kitérővel Upponyba is átment a társaság.

A csapat, a Lázbércre érkezése után közösen megtekintette a vízművet, a gátőrházba visszatérő résztvevőket pedig terített asztal és ízletes meleg ebéd várta.

A napot totókitöltés, majd ajándékosztás, illetve kötetlen beszélgetés zárta. Összegezve és értékelve a napot, mindenkiben megfogalmazódott a kívánság: „Mielőbb ismételjük meg az eseményt!”

A közeljövőben az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott projekt újabb kitűnő programokat kínál az ÉRV munkavállalóinak, a szolgáltatási területünk más-más helyszínein és remélhetőleg már tavaszi napfényben.

ÉRV-Hírcseppek 2013. június 18.

Részlet az ÉRV ZRt. elektronikus sajtótermékéből

Eredményesen zárult a TÁMOP-projekt:

Cégünk menedzsmentje, Ritter Géza vezérigazgató irányításával, a minőségi víziközmű-szolgáltatás biztosításával összefüggő fejlesztési, beruházási típusú projekteken túl igyekszik élni a munkavállalók elégedettségének növelését célul kitűző pályázati lehetőségekkel is. A cégvezetés kiemelten fontosnak tartja, hogy mindent megtegyen a kollektíva mentális-fizikális egészsége érdekében – különös tekintettel az integrációs szerepvállalás mindenkitől maximális helytállást igénylő időszakában. A vállalati célok elérésével összhangban - törekedve a megnövekvő humánerőforrás munkakörülményeinek javítására; a céghez frissen kerülők és az évek, évtizedek óta a cég kötelékében lévők kollektívatudatának erősítésére; a közösségformáló szabadidős tevékenységeknek a finanszírozására a vezetés a közelmúltban két, nagyobb volumenű, „humánerőforrás-fejlesztő" projekt megvalósításán dolgozott. A 2012-ben induló, 10 hónapos, a stressz kezelésére, az egészséges életmódra, a testmozgás és a korszerű táplálkozás fontosságára épülő TÁMOP-projekt 2013 májusában a befejező szakaszához érkezett.

Mint ahogy a korábbi Hírcseppekben beszámoltunk róla, a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatnak köszönhetően (melyet a cég menedzsmentje, az egészségügyi és pénzügyi szakemberei, valamint a kommunikációs és PR területen dolgozó kollégái közösen dolgoztak ki) valósulhatott meg sok emlékezetes közösségi eseményünk: többek között a nyáron megrendezett ÉRV-egészséghét, az őszi „Cardio”biciklitúra, a szervezeti egységek tavalyi és újévi kirándulásai; de ennek a programnak a keretében indult be a női munkavállalók lelki és testi egészségének megőrzésére épülőklubsorozat is. Összegzésül következzék a 9 978 753 Ft támogatású projekt kapcsán egy rövid, képes beszámoló, az első és a második szakasz aktivitásait összefoglaló októberi és februári beszámolók óta megvalósított projekteseményekről:

Esemény megnevezése: Túra 4.
Időpont2013. május 11.
ÚtvonalKazincbarcika - Sály – Kács Kazincbarcika

A Vízminőség-ellenőrzési Osztály munkatársai által elindított túrasorozatot folytatva, újabb kirándulásra nyílt lehetőség az ÉRV kollektíva túrázni szerető, társaságot kedvelő valamennyi munkatársa részére. Az előre betervezett márciusi időpontról az időjárási körülmények miatt májusra átkerült program a visszajelzések alapján az egyik legsikeresebb aktivitásnak kikiáltott TÁMOP-os rendezvénnyé vált.

A Sályi Vízműhöz Kazincbarcikáról, nagybusszal és személyautókkal érkezett közel 60 fős társaság több kilométeres gyalogtúrát tett - sok vidám pillanattal, nevetéssel egybekötve –, kitűnő időjárási feltételek mellett, és a Kriston Ferenc kollégánk által irányított gondos házigazdáknak köszönhetően érdekes opcionális programelemek kíséretében.

A maradandó élményekkel tarkított kirándulást követően a Dél-borsodi Regionális Vízellátó Rendszer munkatársai a résztvevőket ízletes meleg ebéddel várták, majd a túra alkalmával megszerzett ismeretekből totótöltés és eredményhirdetés zárta az eseményt.

Esemény megnevezése: Túra 5.
Időpont2013. április 27.
ÚtvonalKazincbarcika– Bükkszentkereszt – Bánkút – Hármaskút – Garadna – Kazincbarcika

A TÁMOP-program által biztosított lehetőséggel élve, Dudás Emőke osztályvezető és Nagy János pénzügyi vezető irányításával a Pénzügyi és Számviteli Osztály munkatársai buszos – gyalogtúrás kirándulást szerveztek, amelynek első állomáshelye Bükkszentkereszten, a Boldogasszony köve volt.

Az itt található energiatérkép alapján feltöltődött társaság a Bánkút - Csurgó - Hármaskút útvonalon folytatta az útját, többórás erdei séta keretében.

A kirándulás következő állomása a Garadna völgyben található, a Margit-forrás vizére épült, 3700 m2 vízfelületen működő halgazdaság területe volt, ahol az őshonos sebes pisztrángot nagy tételben már csak ezen a területen tenyésztik Magyarországon.

Miután kellemesen elfáradtak a túrázók, a kiránduló csoport az útját az ÉRV ZRt. kazincbarcikai központja felé vette – köszönettel adózva a szervezőknek, az ÉRV menedzsmentjének, valamint a pályázat nyújtotta lehetőségnek.

Esemény megnevezése: Túra 6.
Időpont2013. május 17.
ÚtvonalParád – Parádfürdő

A Mátrai Szolgáltatási Divízió parádi kollégáinak invitálására a telephelyen gyülekeztek az Észak-nógrádi és a Mátrai Szolgáltatási Divízió túrázni vágyó munkatársai. A meghívott vendégeket és a megjelent kollégákat Farkas Tibor divízióvezető köszöntötte, majd Máté Csaba divízióvezető közreműködésével felkötötték a már jelképpé vált túrabotra a résztvevők által aláírt szalagot.

A közel 50 főnyi társaság ugyan nem a legideálisabb időjárási körülmények között, de annál kiválóbb hangulatban, kíváncsisággal és elszántsággal kezdte meg az erdei kirándulást.

Az első állomás a Csevice-kútforráshoz vezetett, majd következő megállóhelyként aSzalamandrás part szolgált, ahol sikerült lencsevégre kapni és megfigyelni több gyönyörű szalamandrát. Ezt követően a csapat pihenőhelye a Homokkő feltárás volt, ahol mindenki megszemlélhette a látványos geológiai rétegeket.  

Végül a csoport megérkezett a kék-túra útvonalán a végcéljához, a megközelítőleg 60 méter széles függőleges falú Ilona-vízeséshez, amely Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga. A teljesítménytúrát követően a parádi telephelyen került sor a jól megérdemelt jutalom kiosztására: fenséges, Erzsébet királyné módra készült gulyás, valamint meglepetés-fánk formájában. A szakácsok teljesítményét minősíti, a megtett távon nyújtott kirándulói erőfeszítést pedig igazolja, hogy nem maradt egy kiskanálnyi gulyás és a fánk sem a terített asztalon.

Méltón a túrasorozat záróakkordjához, a 6. túra a résztvevők legnagyobb megelégedésével zárult, valamint azzal a túrabotnak szánt ígérettel, hogy a projekt zárása után se kerül a sutba, ugyanis a tervek szerint a hagyományt folytatja az ÉRV lelkes, kirándulni szerető kollektívája.

Esemény megnevezése: Stresszkezelő klubfoglalkozások
Időpont2012. október – 2013. május
HelyszínKazincbarcika, Központ és II-es telep

A tavaly elindított klub céljaként a női munkavállalók egészségének megőrzését tűzték ki az eseménysorozat szervezői, amelynek érdekében, havi rendszerességgel, egymásra épülő, változatos programok nyújtottak feltöltődési, kikapcsolódási, relaxálási lehetőséget a résztvevők számára.

Az előző hírcseppes beszámoló óta eltelt időszakban is folytatódtak dr. Székely Annamáriaüzemorvos és dr. Király Gabriella klinikai szakpszichológus stresszkezelő-relaxáló foglalkozásai, valamint továbbra is nagy hangsúlyt kapott az aktív sport is, meghívott külső szakértők, többek között Czégel Erika gymstick edző, Sütő Ágnes jógaoktató és Pikó Tímea gyógytornász közreműködésével.

Az eredményesen zárult klubsorozat zárásakor a résztvevők köszönetüket fejezték ki a pályázat nyújtotta lehetőségért, a menedzsment segítőkészségéért, egyben megfogalmazódott az igény a programelemek folytatására.

Esemény megnevezése: Életmódtábor
Időpont2013. február 18-22.
HelyszínSzilvásvárad

Az ÉRV vezetői számára meghirdetett eseménysorozat több helyszínen, párhuzamosan, kiscsoportokra szabott programcsomagok alapján zajlott.

A résztvevők az életmódtábor ideje alatt meghallgatták dr. Székely Annamária egészség tematikájú előadásait, de az üzemorvos jóvoltából betekintést nyerhettek a cég Egészségtervébe is.

A jelenlévők részt vettek a Bőr Róbert külső szakértő által levezényelt komplex stresszkezelő programon; mellette önként vállalt időt teljesítettek különböző aktív sportban; ugyanakkor lehetőségük nyílt több kilométeres gyalogtúrára is, Szilvásvárad környékén, GPS-es opcióval.

Esemény megnevezése: Interaktív kiállítás
Időpont2013. március 18-22.
HelyszínKazincbarcika, Központ és II-es telep

A TÁMOP keretein belül az ÉRV ZRt. munkavállalói számára egyhetes interaktív kiállítás került megrendezésre, amely programsorozat tematikája az egészséges életmód, a stressz-kezelés, az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a betegségek megelőzését szolgáló egészségügyi szűrések és a pályázat nagyközönség előtti bemutatása volt.

Nikházy Zsuzsanna stratégiai igazgató-helyettes által megnyitott programra ellátogatók egészséges ételeket kóstolhattak Homonnai Norbert külső szakértő közreműködésével; végigtornázhatták Gulybán Eszter gyógytornász tartásjavító, vérkeringést serkentő mozdulatsorait és felmérhették egészségügyi állapotukat Kádár Ildikó szakasszisztens és a TÁMOP-os eszközök jóvoltából.

A rendezvényt színesítette az egészséges ivóvízről összeállított, a víz pótolhatatlan értékét tudatosító totókérdések megválaszolása is, amelynek keretében a szervezők a helyes megfejtők között értékes nyereményeket sorsoltak ki.

Esemény megnevezése: Kerékpártúra 2.
Időpont: 2013. május 18.
HelyszínKazincbarcika – Tiszaújváros – Kazincbarcika

Bárány István műszaki igazgató-helyettes által irányított kerékpározók nagy örömére a 2. TÁMOP-os biciklitúra alkalmával újabb tagokkal bővült az ÉRV ZRt. biciklizni szerető és a cég szolgáltatási területeit két keréken megismerni vágyó lelkes kerékpáros csapat. Az elszánt tekerők 2013. május 18-án pattantak nyeregbe, tudva azt, hogy a szervezők jóvoltából a három napra tervezett kirándulás 1. napjának 69 km-es távját a TÁMOP keretén belül teljesíthetik.

A kazincbarcikai székház elől induló csoportot, a hagyományokhoz híven, elsősegély felszereléssel, ásványvízzel, energiadús csokoládéval ellátott mozgó jármű követte. Kulcsár Tímea főszervező előzetes egyeztetésének köszönhetően könnyed úti csomaggal, valamint a nap folyamán csatlakozási- és kiszállási pontok beiktatásával minden résztvevő megerőltetés nélkül, a saját kondíciójának megfelelő távot tudta megtenni a célállomásig.

Tiszaújvárosban a részvevők a tekerés fáradalmait a helyi strandon úszással, csúszdázással, meleg vizes csapatépítő beszélgetéssel feledtetve készültek fel a következő napi megmérettetésre, bízva abban, hogy a jövőben a „kerekes útikönyvbe” még nagyon sok közös élmény és településnév kerül  bejegyzésre.

Esemény megnevezése: Előadás 3. 
Időpont2013. április 23.
HelyszínHasznos

Gyakorlattal egybekötött előadásra került sor az Észak-nógrádi Szolgáltatási Divízió és a Mátrai Szolgáltatási Divízió által delegált munkavállalók számára az egészséges táplálkozás és az egészséges testmozgás témakörében, a Hasznosi vízműtelepen.

A szép számmal megjelenteket a két divízió vezetője Farkas Tibor és Máté Csabaköszöntötte, majd kezdetét vette a csapat- és sorversenysorozat.

A sportversenyek közben dr. Székely Annamária üzemorvos és Kádár Ildikó szakasszisztens az érdeklődők számára egészségügyi vizsgálatokat, szűréseket végzett a TÁMOP – pályázat keretében beszerzett eszközök segítségével, majd doktornő interaktív előadása és a rendkívül ízletesre sikerült estebéd zárta az eredményes programot.

Esemény megnevezése: Előadás 4. 
Időpont2013. május 18.
HelyszínTiszaújváros

A negyedik és egyben az utolsó előadást dr. Székely Annamária, a cég üzemorvosa tartotta, melynek kiemelt témája a stressz kezelése volt. Az előadás elméleti részében a doktornő összegzést adott arról, hogy mi játszódik le az emberi szervezetben, ha stresszhatás éri, és a hatásgyakorlás következtében milyen válaszreakciók jelentkezhetnek. Az elméleti összefoglalót követően az előadó számos, a mindennapi gyakorlatba átültethető tanáccsal látta el a jelenlévőket.

Többek között felhasználta a TÁMOP-projekt eszközbeszerzése során megvásárolt kártyacsomagot is, valamint ízelítőt nyújtott a tematikus, szintén a projekt során beszerzett DVD anyagából is. Az előadás utolsó részében a hallgatóság egy rövid, gyorsan teljesíthető tesztet töltött ki, majd ezt a közös értékelés és a következtetések egyénre szabott levonása követte.

Ez a tiszaújvárosi program nemcsak az előadássorozatot zárta le, hanem utolsó aktivitásként a pályázatot is. A visszajelzések alapján pozitív mérleggel zárva a közel egyéves, közösségformáló eseménysorozatot, a menedzsment köszönetét fejezi ki a projekt megírását és levezénylését koordináló, kommunikációs - PR, egészségügyi és pénzügyi területen dolgozó munkatársaknak, valamint a programban aktívan résztvevő szervezeti egységek helyi szervezőinek. A cégvezetés bízik abban, hogy a színes kínálatból a társaság munkavállalói találtak az egészségük szempontjából hasznos ismeretekkel gazdagító, illetve az aktív stresszkezelésre hatékonyan épülő és gyakorlati fogódzót is nyújtó programot, valamint hogy a sikerek sorozata tovább folytatódik majd. 

TÁMOP ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY (PDF)